'Mezarın yerini biliyorum açıklamayacağım'

MHP'li Yusuf Halaçoğlu yeni bir tartışmanın pimini çekti: Alparslan’ın mezarının yerini biliyorum, açıklamayacağım

ABONE OL
GİRİŞ 20.10.2014 08:17 GÜNCELLEME 20.10.2014 11:20 Arkeoloji
'Mezarın yerini biliyorum açıklamayacağım'
'Mezarın yerini biliyorum açıklamayacağım'

Selçuk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Osman Eravşar, Prof. Dr. Haşim Karpuz ile Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Halit Çal’ın eşbaşkanlığında Türkmenistan’ın Merv kentinde kazı çalışmaları sürerken Türk Tarih Kurumu (TTK) eski başkanı MHP Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, kazı çalışmasının yanlış yerde yapıldığını savundu.

Halaçoğlu: Mezar yerini soran olmadı

Halaçoğlu, “Sultanın mezarını yanlış yerde arıyorlar. Gerçek mezar yerini TTK başkanlığından ayrıldıktan hemen sonra, 2008 yılında tespit etmiştim. O dönem Kültür Bakanlığı Müsteşarı olan İsmet Yılmaz’la bölgeye gitmiştik. Sultan Alparslan’ın mezar yerini yüzde 99 oranında tespit etmiştim. Türkmenistan’la protokol imzalanıp, arkeolojik kazılar yapılacaktı. Ancak imza aşaması uzadı. Ben de siyasete girip MHP’den milletvekili oldum. Sonrasında da beni arayıp, gerçek mezar yerini soran olmadı” dedi.

"Mezar yerini açıklamayacağım"

"Samimi olsalar beni arayıp davet ederlerdi. Bana gelip ‘Hocam bu konuda yardımcı olun deseler’ bilgileri paylaşırım." diye açıklama yapan Halaçoğlu, asıl mezar yerini siyaseten istismar etmemeleri için açıklamayacağım, ifadelerini kullandı. 

KAYNAK : Milliyet
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Devlet-i Ali Osman 9 yıl önce Şikayet Et
    bırakın çocuk gibi mızmızlanmayı . sizden başka adam yok mu yani mezarın yerini bulacak
    Cevapla
  • sEÇİLMİŞ dEMOKRAT 9 yıl önce Şikayet Et
    ilk altı ay anne sütü şart.. bir profesör bunu neden yapar sizce.. siyasi malzeme olarak kullanılmasın diyip siyaseten olaya müdahale etmek de ne demek? ilk altı ay anne sütünün önemini şimdi daha iyi anlıyoruz
    Cevapla
  • mevsim sonbahar 9 yıl önce Şikayet Et
    Biliyorsanız lütfen açıklayın...!!!. Lütfen açıklayın nolursunuz.... İnsanlar gidip ondan medet umsun bez çaput bağlasın dilekte bulunsun evde kalmış kızı olan kilit açtırsın; kötürüm olan iyileşip eski sağlığına kavuşsun diye gidip alparslandan medet umsun...Al sana MHP kafası işte....Bu adamların hala milletvekili sıfatı ile ülke yönetiminde söz sahibi olduklarına inanamıyorum ya ..Mezarın yerini biliyormuş , eee biliyosan açıkla , ne geveleyip duruyosun be adam...boş boş lakırdı işte...gündemi meşgul etmekten başka bir şeye yaramayan sözler bunlar...Adam ölmüş gitmiş mekanı cennet olsun..Bırakın adamın cesedi üzerinden edebiyat yapmayı..Serveti fünuncular...
    Cevapla
  • hakan haklı 9 yıl önce Şikayet Et
    bırakın ölülerden medet ummayı. boş boş konuşmayın ölülerinizi canlılarınızdan daha çok seviyor ve sayıyorsunuz
    Cevapla
  • hakkı RAŞİT 9 yıl önce Şikayet Et
    kafaya bakarmısınız,. Bende Hz. Adem'in kabrini biliyorum ama söylemem.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR