Mücevher fışkırdı! Kuyumcu ve ailesi bulundu

Mısır'da, yaklaşık 3500 yıl öncesinden kalma ve dönemin tanınmış kuyumcusu ve ailesinin mumyaları, mücevherler ve kuyumcunun heykeli keşfedildi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.09.2017 17:26 GÜNCELLEME 09.09.2017 17:35 Arkeoloji
Mücevher fışkırdı! Kuyumcu ve ailesi bulundu
Mücevher fışkırdı! Kuyumcu ve ailesi bulundu

Mısırlı arkeologlar 3 bin yıldan daha eski dönemden kalma dönemin ünlü bir kuyumcusunun mezarını keşfetti. Kuyumcunun heykeli, mumyası ve mücevherleri Luxor şehrinde Nil nehrine yakın bir noktada bulundu.

Mısır'ın Antika Eserler Bakanı Khaled Al-Anali, yaptığı açıklamada keşif çalışmalarının sürdüğünü, daha fazla obje ve mezar bulmayı umduklarını açıkladı. Bakan, mezarın 15. yüzyıldan ve 18. hanedandan kalma olduğunu tahmin ettiklerini açıkladı.

İsveçli arkeologlar bu yıl Luxor yakınlarında 3500 yıl öncesinden kalma 12 mezar daha keşfetmişti. Mısır, bu yeni keşiflerin ülkeye daha fazla turist çekmesini umuyor. Mısır'daki çalkantılı politik süreç son 5 yılda turist sayısında ciddi bir düşüşe sebep olmuştu.

Nisan ayında da yine Luxor yakınlarında antik krallar vadisi yakınında üst düzey yöneticilere ait üzerinde mezar figürleri bulunan altı ağaç lahit içinde mumyalar bulunmuştu.

YORUMLAR 2
  • .... 6 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki ne imiş mal mülk dünyada kalıyor.
    Cevapla
  • Ozna 6 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi mi
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR