Mağaradan çıkan resim Hz. İsa mı?

2000 yıla yakın zamandır bir mağarada duran 70 antik kitap günışığına çıktı. Hz. İsa'ya ait en eski resim bu kitaplardan birinin kapağında olabilir.

ABONE OL
GİRİŞ 04.04.2011 15:20 GÜNCELLEME 04.04.2011 15:20 Arkeoloji
Mağaradan çıkan resim Hz. İsa mı?
Mağaradan çıkan resim Hz. İsa mı?

Tanıdık bir görüntü; uzun kıvırcık saçları olan, sakallı bir adam... Galilee Denizi'ne bakan bir mağarada bulunan 70 kitaplık istif İncil tarihçilerini heyecanlandırdı.

Yakın zaman önce keşfedilen antik kitapların kapaklarından birinde Hz. İsa'ya ait olduğu iddia edilen ve peygamberin yaşadığı dönemde onu tanıyan biri tarafından yapıldığı düşünülen bir portre bulunuyor.

Kredi kartından biraz daha küçük olan kitapçık dört tarafından da mühürlenmiş ve hem ön hem arka kapağında üç boyutlu bir insan kafası var. Figürlerin biri sakallı diğerinde ise sakal yok.

Resimlerin altında eski İbranice metinler yazıyor ancak bunlar henüz tamamen deşifre edilemedi. Tercüme edilen kitapçıklardan biriyse 'İsrail'in kurtarıcısı' adını taşıyor.

Bu haritanın da Hristiyan Kudüs'üne ait olduğu tahmin ediliyor.

Mağaranın sahibi kitapçıkları satmayı reddettiği için sadece 2 kitapçık test için İngiltere ve İsviçre'ye gönderildi. Araştırma Ürdün'ün Saham bölgesinde bulunan kalıntıların orijinal olduğunu ortaya çıkardı.

NTVMSNBC

YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • mysel 13 yıl önce Şikayet Et
    Öyle olsa ne olur?. Değil Hz. İsa (as)'ın resmi bizzati Hz İsa as. gelse bir müslüman için HZ MUHAMMED sas.ın yolundan başka bir yol yoktur.Hem Hz. İsa as. bile bu çağda gelmiş olsa hiç bir şek ve şüpheye yer veremeyecek şekilde İslam peygaberinin ümmeti olurdu.Zaten Mübareği duası da bu yöndedir.Buradaki tek nokta büyük bir peygaberi resimle de olsa dünya gözüyle görmüş olmaktan ileri gitmez.Bu bizim imanımızı ziyadeleştirmez ve ne de azaltmaz.Diğer bir husus, eğer o insanoğlunun en nurani temsilcilerini görmek diliyorsak onlara birlikte cennete girmek için çabalamak en akıllıcasıdır.Bunu da yolu yine İSLAMDIR, Yine HZ. MUHAMMED ARABİ SAS'e tabi olmaktır.
    Cevapla
  • hakanasil 13 yıl önce Şikayet Et
    palavradır. yahudiuydırmasıdır.
    Cevapla
  • hanif koray 13 yıl önce Şikayet Et
    tanıdık bir görüntü mü!. bu haberi tercüme eden ntvmsnbc-ci arkadaş, sen mi yazdın yoksa haberin kaynağında moı var? tanıdık dediğine göre, darvinin atalarından tanıdığın olmasın. haber kaynağı tanıdık diyorsa, vardır bir bildiği. bizim gibi hıristiyanlık dışı dünyaya propaganda amaçlı bir değerlendirme. iyi de sana nerden tanıdık geliyor, be hey gafil.
    Cevapla
  • Sultan-ı Yegah 13 yıl önce Şikayet Et
    Galilee Denizi Ne?. Taberiye Gölü yazaydınız bari de millet de anlayaydı..
    Cevapla
  • erdal 13 yıl önce Şikayet Et
    bu tur kitaplar vatikan in bodrumlarinda tonlar ca var. cunku eski papazlar not tutmayi olan biten hersey i hatta bilimsel arastirmalari hep not alip kilise mahzenlerinde saklar lar imis benim komsum olan sahis bu kaynaklardan kendi soy haritasini buldu taa 1500 lu yillara kadar da indi bizde bu yok olan i da cogunu imha etmisiz. 1950 lerde de buna benzer kitaplar bulundu ayrica o kitaplarda hz isa nin kardeslar oldugu babasinin oldugu ve baska dini bilgiler varimis ancak 1960 larda abd ye gitmis bu kitaplar ve yarisi vatikanda kimse ne oldugunu ne yazdigini bilmez iken diger yarisini israil almis ve tercume ettirip yayinlatmis ancak bircok kimse bunlari bilmez cunku hiristiyanlik hakkinda curutucu cok bilgi var icinde deniyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR