İskoçya'dan Türkiye'ye tünel ağı

Taş Devri insanlarının İskoçya’dan Türkiye’ye kadar uzanarak bütün Avrupa’yı kat eden bir tüneller ağı inşa ettiği ortaya çıktı. Taş devrinin çılgın projesini Alman arkeolog açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.08.2011 13:35 GÜNCELLEME 05.08.2011 13:35 Arkeoloji
İskoçya'dan Türkiye'ye tünel ağı
İskoçya'dan Türkiye'ye tünel ağı

Alman arkeolog Dr Heinrich Kusch, Eski Dünyaya Açılan Yeraltı Kapısının Gizemi isimli kitabında, Neolitik Çağ yerleşimlerin yüzlerce metre altında bulunan tünellerin İskoçya'dan Türkiye'ye kadar uzandığını açıkladı.

Dailymail'in haberine göre, Alman arkeolog Dr Heinrich Kusch, Eski Dünyaya Açılan Yeraltı Kapısının Gizemi isimli kitabında, Neolitik Çağ yerleşimlerin yüzlerce metre altında bulunan tünellerin İskoçya'dan Türkiye'ye kadar uzandığını açıkladı.

Alman arkeolog, tünelin bazı noktalarının 70 santimden daha geniş olmadığını söylerken, bu genişliğin bir insanın geçebilmesi için elverişli olduğunu belirtti. Tünellerin hepsi bütünlük sergilemese de bazı bölümlerinin saklanmak için odalardan oluştuğunu belirtti.

Bir diğer görüş ise insanların savaşlardan, şiddetten ya da hava koşullarından etkilenmeden seyahat yapmak için bu yolları yaptığını vurguluyor.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • tankoy oytun 13 yıl önce Şikayet Et
    yav hele bu ülkeye öyle yabancı insanlar görüyorum ki..... demek bu tunelden gelirlerimiş...
    Cevapla
  • salih1159 13 yıl önce Şikayet Et
    Kedidir kedi. Arkadaşlar bunun bir kedi olduğunu unutmuş galiba.bu Neolitik Çağ insanı yada mağara insanı değil resmen kedidir kedi,yani şu metin akpınarın kedisidir.bu adam galiba iskoçyanın sınır komşusu olarak türkiyeyi hayal ediyor o zaman normaldır.yani bazı piton yılanlarınında,la ilahe illallah neden bunlar hep bizim basında çıkar,yani biz biraz şeymiyiz diyecem ama okdarda değil.Bir agarta tunelleri derler bir şambala derler bir atlantis tunelleri derler hatta tunustan güney amerikası mayalarına kadar vs ama malesef ortada bir metre bile bir şey yok hepsi hayali gerçek herzaman gerçektir derin kuyu gibi olacak o da insan yapısı,yapıldığı tarihler az çok belli taş devri insanı kendini zor taşıyordu o kadar malzemeyi neyle nasıl taşıdı alkolik galiba dediği gibi..
    Cevapla
  • ali 13 yıl önce Şikayet Et
    iyi sallamışsın be uçuk arkeolog..ya iyi içip öle konuşmusun yada kafan kırık.. bizde sallama çay vardır.. bu arkeolog paçavrası öle bi sallamışki taaaa iskoçyaya dek gitmiş neolitik dönemde iskoçaya acaba buzul değilmiydi ey saf arkeolog.neolitik çağda avrupara ilkellik vede çoğu yerde insan dahi yoktu dimi sallama arkeolog.
    Cevapla
  • Tuvad Nıdya 13 yıl önce Şikayet Et
    uzayı keşfetmeye çalışan insanoğlu. daha dünyanın altında ne olduğundan habersiz..!yecüc ve mecüc ün ne olduğu ,nerede yaşadığı,yeryüzüne çıkınca dünyaya ve insanoğluna neler yapabileceğine hiç kafa yoran yok...Halbuki mahiyetinden habersiz olduğumuz yecüc ve mecücün varlığı KURAN ile sabittir..Zamanı gelince yeryüzüne çıkışları ise kıyametin büyük alametlerindendir.
    Cevapla
  • mehtap dalgalı 13 yıl önce Şikayet Et
    oksijen tüpüylemi dalıyorlarmış. yerin yüzlerce metre altıymış inanamamasım geliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR