İnsanlık ateşi ne zaman keşfetti?

İnsanın atalarının ateş yakmayı şimdiye kadar tahmin edilenden 300 bin yıl daha eski öğrendiği ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.04.2012 03:44 GÜNCELLEME 03.04.2012 03:44 Arkeoloji
İnsanlık ateşi ne zaman keşfetti?
İnsanlık ateşi ne zaman keşfetti?

Güney Afrika'da bir mağaradaki muhtemel ateş ocağının izlerini inceleyen antropologlar, insanın atalarının ateş yakmayı şimdiye kadar tahmin edilenden 300 bin yıl daha eski, yaklaşık 1 milyon yıl önce öğrenmiş olabileceklerini bildirdi.

Araştırmaları Amerikan Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) dergisinde yer alan uluslararası antropolog ekibi, Güney Afrika'nın merkez-doğusunda, daha önce de kazılar yapılan ve eski insanın varlığına dair önemli bulgular içeren Wonderwerk mağarasının içindeki katmanlarda yanmış hayvan kemiği kalıntıları ve öncekilerden daha eski taş aletlerin izlerini buldu.

Katmanlar içinde iyi muhafaza edilmiş bitkisel madde ve kemik parçalarının küllerini bulmalarının kendilerine mağaranın girişinde bir küçük ateş ocaklarının varlığını düşündürdüğünü belirten bilim adamları, bazı parçaların yüzeyde renk değişikliğine neden olduklarını, bunun da kontrollü bir ateş yakıldığını gösterdiğini belirtti.

Toronto Üniversitesi'nden antropolog Michael Chazan, analizlerin ateşin insan tarafından kullanılmasını 300 bin yıl geriye götürdüğünü kaydetti.

Antropologlar şimdiye kadar insanın tarih öncesi atalarının besinleri ısıtmak ve soğuktan korunmak için ateş yakmak amacıyla kıvılcım üretme yöntemini hangi dönemde keşfettikleri konusunda anlaşmaya varamıyorlardı.

Afrika, Asya ve Avrupa'da bu tip faaliyetlere ilişkin izler keşfedilirken İsrail'de bulunan 700 bin ila 800 bin yıl öncesine ait kömürleşmiş kap parçaları ilk kanıtlar olarak kabul ediliyordu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • bilal redkit 12 yıl önce Şikayet Et
    arif. ilk fotografi gormemistim. eyvallah..
    Cevapla
  • Arif DOĞANGÜR 12 yıl önce Şikayet Et
    SİBEL KAL VE BİLAL REDKİDİN DİKKATİNE!!!. Ateşin keşfi ile ilgili haberin İlk Konduğu Fotoraf Şu Şekildeydi Evrimcilerin İlk Çağ Dedikleri Maymunun Biraz İnsana Bezetilmişi İdi Belki Anımsarsannınız 25 Yıl Öncesi İlkokulda Duvarlarda Asılı resimlerdi.Editör 2.bir resmi koymuştur.Biğilerinize!
    Cevapla
  • Sabit Kal 12 yıl önce Şikayet Et
    Fotografi elestirmeye gerek yok, zira bugünün insanlarinin fotografi ve hala. eski adetlerine uyarak ates yakan ve bunu bazende folklorik bir gösteri yapan kabilelerde var (Avusturalya'da veya Afrika'da). Ancak 124 bin peygamberin sayisi ve ayni anda yasamis bir cok peygamberin varligi insanlik tarihini bir milyon sene geriye götürebilir. Allah'in insani yaratmasi ve ona bütün isimleri ögretmesi ile insan varliginin birdenbire yeryüzünde ortaya cikmasi inancimiza uygundur. Ancak uygun olmayan Batili filimlerde insan suret ve hareketlerini maymunlastirmaktir. Her seyi (gözleri, elleri, ayaklari, vücudu, hatta cinsel organlari bile) mükemmel olan dogum, sindirim ve solunum yollari mükemmel olan ancak büyük bir fantazi ve gayretle (dili bile olan insani) maymuna benzeterek onun gibi hareket ettirenler hem Allah inancini, hemde Islam'in vazettigi insanlik tarihini inkar eden ve cizimleriyle,filmleriyle saf insanlari aldatmayi basarabilen kisilerdir. Teknik olarak dört ayaktan iki ayaga gecmenin mümkün olmadigini bile bile yapiyorlar, ne aci.
    Cevapla
  • ABİDİN ÖZTÜRK 12 yıl önce Şikayet Et
    Ateşin keşfi. Hz. Adem (a.s) ile keşfedilmiştir.
    Cevapla
  • bilal redkit 12 yıl önce Şikayet Et
    ne diyorsun sen?. fotograftkiler maymun degil... insan! ve ister uzulursun ister sevinirsin ama dunyanin bir cok yerinde insanlarin farkli kiyafet kulturleri vardir. bir cok toplum bu kulturlerini degistirmis olsa dahi hala kucuk kapali toplumlarda bu tur kiyafette insanlar gorebilirsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR