TOKİ'nin İstanbul’daki dev arsası satılıyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) emlak sektörünün gözünün üstünde olduğu Sefaköy'deki arsasını satışa çıkarıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 31.01.2017 09:53 GÜNCELLEME 31.01.2017 09:53 Arsa
TOKİ'nin İstanbul’daki dev arsası satılıyor
TOKİ'nin İstanbul’daki dev arsası satılıyor

İnşaat sektörü, TOKİ’nin İstanbul Sefaköy’de satışa çıkarmaya hazırlandığı dev arsa ihalesine odaklandı. TOKİ Başkanı Turan, “E5 üzerinde bulunan arsanın ihalesi 15 Şubat’ta yapılacak” dedi

Küçükçekmece 791 ada 2 parselde "Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı" modeliyle ihaleye çıkacak arsanın 20 bin 776 metrekare olduğunu belirten TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, satışın 15 Şubat'ta yapılacağını söyledi. Arsanın Küçükçekmece'deki Sefaköy metrobüs durağının hemen yanında bulunduğu söyleyen Turan, "Satışını yaptığımız alan D100 Karayolu'nun hemen yanında, toplu ulaşım hattının kesiştiği noktada yer alıyor. Ulaşım yollarına yakın olması, bölgenin çeşitliliği, altyapı sıkıntısının bulunmaması yatırımcılarımız için yeni bir fırsat sunuyor" değerlendirmesini yaptı.

İKİNCİ OTURUMDA SONUÇLANACAK

Arsanın merkezi konumda olduğunu vurgulayan Turan, "Üniversiteler bölgesinde yer alan arsa, yanındaki transfer merkezi sayesinde çok yoğun yaya sirkülasyonuna sahip. Bu alanın ticari kabiliyeti hayli yüksek. Arsanın üzerinde geliştirilecek projeler ciddi bir istihdam yaratırken bölgenin gelişimine de katkı sağlayacak" diye konuştu. Satışın ikinci oturumda sonuçlanacağını belirten Turan, şöyle devam etti: "İlk oturuma katılan firmalardan tekliflerini alacağız. Teknik ve mali değerlendirmeler tamamlandıktan sonra, belirlediğimiz tarihte ikinci oturumu yapılacak. Arsayı alan şirket geliştirdiği projeden elde ettiği gelirin satışta belirlenen oranını da arsa payı olarak TOKİ'ye verecek."

KÂR ELDE ETMİYORUZ

TOKİ'nin sosyal konut üreten bir kurum olduğuna değinen Turan, "Bu konutlarımız öncelikle dar ve orta gelir düzeyindeki vatandaşlarımıza veriliyor. Bu grupların içinde engelliler, şehit aileleri ve maluller ile emekliler için ayrı bir kontenjan ayrılmış durumda. Evi olmayan emekliler için ilgili her projeden ayırdığımız konut oranı yüzde 25. Bu satışlarımızdan kâr elde etmiyoruz. Maliyetine göre konutlarımızı vatandaşlarımıza veriyoruz" dedi. TOKİ'nin kendi finansal kaynağını oluşturduğuna dikkat çeken Başkan Turan, "Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı modeli ile konut üretmek için finansal kaynak sağlıyoruz. Böylelikle dar gelirli konuta erişmekte zorlanan vatandaşlarımız için konut üretimi yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR