Karadeniz aklı şaşırtmadı: Sıra dışı bir yöntemle çobanlık yapıyor

Artvin'in Şavşat ilçesi Meydancık köyünde yaşayan içerik üreticisi Onur Ekin, ilginç bir yöntemle çobanlık yapıyor. Ekin merada otlayan inekleri drone yardımıyla ahıra getiriyor.

ABONE OL
GİRİŞ 25.09.2024 17:40 GÜNCELLEME 25.09.2024 17:54 ÜLKE'DE BUGÜN
Karadeniz aklı şaşırtmadı: Sıra dışı bir yöntemle çobanlık yapıyor
Karadeniz aklı şaşırtmadı: Sıra dışı bir yöntemle çobanlık yapıyor

Artvin'in Şavşat ilçesi Meydancık köyünde yaşayan 24 yaşındaki Onur Ekin, hayvancılıkla uğraşırken aynı zamanda sosyal medya içerikleri üretiyor. Ekin, köyün merasında otlayan ineklerini sıra dışı bir yöntem kullanarak ahıra getiriyor. Sabah erken saatlerde merada otlamak için bıraktığı inekler, gün batımından önce geri dönmeyince onca yolu dolaşmak yerine farklı bir yöntem deniyor.

Evinin kapısından, drone ile ineklerinin yerini tespit eden Ekin, onları bir araya topladıktan sonra drone aracılığıyla peşine takarak ahıra yönlendiriyor. Sesten ürken inekler, kısa sürede ahıra dönüyor. Ekin, bu anları sosyal medya hesabında paylaşınca kısa sürede büyük ilgi gördü.

Sadece kendi hayvanlarını değil, komşularının kaybolan ineklerini bulmaya da yardımcı olduğunu ifade eden Ekin, drone ile komşusu Şaziye Ekin'in kaybolan ineklerini köy mezarlığının yakınında bulduğunu dile getirdi.

Ekin'in bu ilginç yöntemi, sosyal medyada olduğu kadar köyde de büyük ilgi topluyor.
Onur Ekin açıklamasında şunları dile getirdi:

"Meydancık köyünde yaşıyorum. Köyde hayvancılık yapıyoruz. Sosyal medyada dronla bir çok içerik üretiyorum. Bunu da hayvanlar da kullanmak istedim. Otluğa çıktıkları zaman merada ağaçların, çalılıkların arasında onları bulması çok zor oluyor. Araziyi tamamıyla gezmemiz gerekiyor ki inekleri bulabilelim. Ben de bunu dronla denemeyi planladım. Dronla yukardan inekleri daha kolay bulabileceğimi düşündüm öyle de oldu. Dronla inekleri buldum. İneklerde drondan korktuklarını için ahıra kadar dronla peşlerinden kovaladım. O sırada komşunuzun ineği kaybolmuştu onu da bu vesileyle bulmuş olduk. Ekrandan ineğin hangisi olduğunu göstererek bulduk. Böylece pratik şeklide arazide gezmek yerine köyde dron uçurarak inekleri daha kolay getirebiliyorum.”

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR 4
  • sosyalpat 1 saat önce Şikayet Et
    bizimde önceden ineklerimiz vardı 4km. mesafeden yarısı patika yarısı asfalt yoldan tek başına eve geliyorlardı..... arkadaşımız iyi reklamını yapmış :)
    Cevapla
  • misafir 2 saat önce Şikayet Et
    Hay maşallah
    Cevapla
  • baybars 3 saat önce Şikayet Et
    akşam nasıl bulacak giresunda akşam çıngırak sesiyle inekler bulunuyor
    Cevapla
  • Halim hasan 4 saat önce Şikayet Et
    Artvin in çobanında bile bu zeka varken mühendisini düşünemiyorum .
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR