Rusya: Stalin'in torunu 'ölü bulundu'

Sovyetler Birliği eski liderlerinden Josef Stalin'in torunlarından 80 yaşındaki Yevgeni Çugaşvili'nin Moskova'da 'ölü bulunduğu' açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.12.2016 10:48 GÜNCELLEME 24.12.2016 10:48 Asya
Rusya: Stalin'in torunu 'ölü bulundu'
Rusya: Stalin'in torunu 'ölü bulundu'

Çugaşvili'nin evinin yakınlarında ölü olarak bulunduğunu ambulans servisi yetkilileri açıkladı. Çugaşvili, dedesinin tarihi mirasının hararetli bir savunucusuydu ve dedesinden sonra gelen Sovyet ve Rus liderlerini zaman zaman sert şekilde eleştirirdi. Çugaşvili'nin ölüm sebebi henüz açıklanmış değil.

Çugaşvili, 2015 yılında, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) 1940 tarihinde Polonyalı esirlerin öldürüldüğü Katyn katliamıyla ilgili bir davayı kaybetmişti.

AİHM Çugaşvili'nin, eski Sovyetler Birliği lideri Stalin'i "kana susamiş bir yamyam" diye tanımlayan bir yazı hakkındaki şikayetini reddetmişti.

Rus gazetelerinden Novaya Gazeta'da yayımlanan bu yazıda, Katyn'de yaklaşık 20 bin Polonyalı esirin ölüm emrini veren Stalin ve diğer Sovyet liderlerinin ellerinin çok kanlı olduğu da kaydediliyordu.

STALİN ADINA DAVA AÇTI

Çugaşvili bu yazının dedesinin itibarına leke sürdüğünü ve hakaret içerdiğini söyleyerek dava açmış, Rusya'daki bir dizi mahkeme tarafından reddedilen dava sonunda AİHM'e gitmişti.

Dedesini izleyen Sovyet ve Rus liderlerine yönelik eleştirileriyle tanınan Çugaşvili, dedesi yaşasaydı Sovyetler Birliği'nin de çökmeyeceğini söylüyordu.

PUTİN'E AĞIR HAKARET

Yakınlarda ise Devlet Başkanı Vladimir Putin'i "beyinsiz" diye nitelemişti.

YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • bir vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    gebermiş gitmiş ...çok şükür..
    Cevapla
  • iso 7 yıl önce Şikayet Et
    Moskova nin sogundan kurtulmuş.
    Cevapla
  • hyr 7 yıl önce Şikayet Et
    ayrıca bizim imansız despo kominizm diye bildiğimiz babanın oğuldan oğulun babadan şikayet eder diye korktuğu dinsiz rejimim bir tek bu stallin dönemi olduğu bu dönemin de türkiyede inönü devrine denk geldiği bu dönemin türkiye ile rusya arasında despotizm açısından hiç bir fark olmadığını kaç kişi biliyor. putinin tatarların hitlere karşı savaşta başarılarından dolayı moskova pabeda park yani zafer parkında anısına cami yaptırttığını sonra da cemaatin cemaatin taranarak öldürüldüğünü kaç kişi biliyor. onun dönemi dışında camiler hep açıkmış kominizmde.
    Cevapla
  • hyr 7 yıl önce Şikayet Et
    stallinin gruzin yani gürcü gürcü olduğunu kaç kişi biliyor. ayrıca köyünün de ahıska türklerine ve de kürtlerine komşu olduğunu. onları tanıdığı için türkiye ile ilişkiye girmesinler diye tüm sovyet coğrafyasına dağıtıp zulümler ettiğini. ahıskalı türkler olduğu gibi kürtler de olduğunu kaç kişi biliyor. gürcülerin hıristiyan olduğunu kaçkişi biliyor.
    Cevapla
  • hyr 7 yıl önce Şikayet Et
    maksadım ukalalık değildi.aklınızda yer etsin istedim.
    Cevapla
  • benbilmem 7 yıl önce Şikayet Et
    sende amma ukâla imişsin arkadaş .. daha ansiklopedik bir üslubda anlatsan ölmezdin herhalde..
    Cevapla
  • 123456 7 yıl önce Şikayet Et
    aynı stalin, hık demiş...
    Cevapla
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Stalin tüm zamanların en azılı zalimlerinden biridir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR