Jirinovski Hollanda'ya ateş püskürdü

Rusya Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski, Hollanda’nın Türk bakanlara yönelik engellemelerini sert şekilde eleştirerek, “Hollanda’nın yaptığı küstahlık” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.03.2017 09:16 GÜNCELLEME 13.03.2017 09:18 Asya
Jirinovski Hollanda'ya ateş püskürdü
Jirinovski Hollanda'ya ateş püskürdü

Rus televizyonuna konuşan Jirinovski şu ifadeleri kullandı: "Hollanda Türkiye'ye karşı küstahlık yapıyor. Onlar Türkiye'nin daha güçlü bir rejim olacağından korkuyor. 16 Nisan'da Türkiye'de referandum yapılacak ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan elinde büyük yetkiler olan bir lider olacak. Bu Batı için tehdit olabilir. Çünkü Batı her yerde parlamenter sistemin olmasından yana…"

'BU NE BİÇİM DEMOKRASİ?'

Jirinovski sözlerine şöyle devam etti: "Bu ne biçim demokrasi? Türk bakan kendi soydaşlarıyla buluşamıyor. Türk bakanın kendi soydaşlarıyla Hollanda'da kapalı bir mekanda buluşma hakkı var. Bakanın ellerinden tutarak sınıra götürüyorlar. Bu mu demokrasi? Zamanında Türkiye ile aramızı bozdular. Erdoğan bir başkan olarak bizimle iyi ilişkilerden yana."

'TİCARETLE, BARIŞLA GÜNEYE İNELİM'

Erdoğan ile daha önce Ankara'da görüştüğünü hatırlatan Jirinovski, "Ticaretle, barışla güneye inelim. Türkiye de kuzeye gelsin. Türkler bizi seviyor. Türkler ülkemizin yarısını inşa ediyor. Erdoğan beni neden kabul etti biliyor musunuz? Çünkü ben Türkiye'nin gerçek dostuyum. Şarkıda söylendiği gibi, sen olmasaydın Türkiye, bu hayat neye yarar?" diye canlı yayında Türkçe şarkı söyledi.

YORUMLAR 32 TÜMÜ
  • Yeşil 7 yıl önce Şikayet Et
    Jirinovski çok bilgi sahibi ve Rus milliyetçisidir. Ayrıca Türkoloji okumuş ve çok güzel Türkçe konuşuyor. Bizim için TÜRK İSLAM birliği yani TURAN devleti kurmamız gerekiyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Votkayı yine fazla kaçırmış
    Cevapla
  • Hiroşima 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne iki yüzlü bu herif geçen sene uçak krizinde bize atom bombası atıyodu bu adam
    Cevapla
  • DOGAL GAZCI 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir taraf bize saldiriken diger taraf FIRSAT AVCILIGI pesinde...Herkese karsi mantikli ve akil ile gidelim!
    Cevapla
  • Turisteyimdir 7 yıl önce Şikayet Et
    Birravo adama.adamın dibi ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR