Türkiye'yle karşılaştırılan ülkede halk sokakta
Bir zamanlar Türkiye ile karşılaştırılan ülke şimdilerde seçim yasalarında reform talebiyle sokağa dökülen halka yapılan müdahale ile dünya gündeminde.
ABONE OL
Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da, seçim yasalarında reform talebiyle düzenlenen gösterilerde gözaltına alınanların sayısı 1,650'yi geçti. Başkentte toplanan on binlerce kişiye müdahale eden polisin 1,667 göstericiyi gözaltına aldığı bildirildi.
Ülkede 2007'den bu yana düzenlenen en büyük siyasi gösteride gözaltına alınanlar arasında muhalefetin önde gelen isimlerinin de bulunduğu kaydedildi. Gözaltına alınanlardan bir kısmının daha sonra serbest bırakıldığı belirtildi.
Gözlemcilerin 20 binden fazla olduğunu söylediği gösterici sayısını organizatörler 50 bin olarak açıkladı. Polisin müdahale ettiği göstericilerin, polisle 5 saat kadar süren gerginliğin ardından dağıldığı bildirildi.
Muhalefet ülkede gelecek yılın ortasında yapılması beklenen genel seçimlerin öncesinde, 54 yıldır iktidarda olan Başbakan Necib Razak'ın koalisyon hükümetinden seçim yasalarının daha adil ve şeffaf olmasını istiyor.
BAŞBAKAN: MÜDAHALE NORMAL
Malezya Başbakanı Necib Razak, bugün yaptığı açıklamada protestoculara yapılan müdahaleyi savundu. Başkent Kuala Lumpur’da yaşanan olaylarda güvenlik güçleri protestocuların üzerine göz yaşartıcı bomba attı ve su sıkarak dağıtmaya çalıştı.
Bernama haber ajansına göre, Nacib, “protestocular Malezya’yı baskıcı bir devlet gibi göstermeye çalışmakla” suçladı. Nacib, “Barışçı bir gösteri düzenlemek istediklerini söylediler. Eğer polis olmasaydı her şey kontrolden çıkardı” dedi.
Malezya Başbakanı aynı zamanda başbakan olmaya çalıştığını öne sürdüğü muhalefet lideri Enver İbrahim’i “protestoların arkasında durmakla” eleştirdi.
-
şükrü 14 yıl önce Şikayet Etasalet asıldan gelir. Türkiye'de yaşayan hiç kimse kendini 50 sene veya 150 sene önce kurulmuş ülkelerle kıyaslamasın.çünkü biz OSMANLI İMPARATORLUĞU'nun torunlarıyız.yeni yetişen nesillerimize, bizi gariban, ezik bir halkmış hissi yaratmaya çalışanlar sadece geçmişte kendi yaşadıkları ezikliği günyüzüne çıkarabilirlerBeğen Toplam 1 beğeni
-
omer 14 yıl önce Şikayet EtHaberin cogu yanlis. Haberin buyuk bir kismi yanlis ben Kuala lumpur da yasayan birisi olarak haberi okudugumda cok sasirdim tum haber kanallarinda ayni haber...Malezyanin hicbir ozelligi arastirilmadan kes kopyala yapilmis bir haber...Beğen Toplam 4 beğeni
-
Nihat Özbudun 14 yıl önce Şikayet EtKişiliksizlik. Kimlikleri erozyona uğratılmış, kendilerinin 1923 ten beri var olduğunu sanan Cumhuriyet aydınları (beyaz Türkler, çağdaş-laik-Kemalistler veya her neyse) hep kendilerine bir kimlik arayagelmişlerdir: İsviçre modeli mi ehven Fransa modeli mi? Cezayir gibi mi olalım? İrana mı benzeyelim? Malezya mı olalım şeklinde sürekli sinir bozucu suallerle sözüm ona beyin fırtınası yaratıyorlardı. Başarıya ulaşmanın yolunun "kendin" olmaktan "aslına rücu etmekten" geçtiğini AKP iktidarı zamanında yaşayarak anlayan Türk Halkı için böyle suallerin artık manası yok. Çakma aydınlarımız istediklerine benzemeyi devam ettirsinler biz işimize bakalım.Beğen Toplam 5 beğeni
-
demonhuntr 14 yıl önce Şikayet Etkurdili hicazkara. Sizin demokratik talep dediğiniz heralde; polise taş atmak, bankalara molotof atmak, esnafa zorla kepenk kapattırmak vb... bakın ne güzel talepleriniz varBeğen Toplam 2 beğeni
-
GECE_PRENSI 14 yıl önce Şikayet Ethiç bir ülke bize benzemez. çünki bizim içimizde devletin ve askerin bitrmedigi pkk ve siyaseten mecliste uzantısı olan namussuzlar varBeğen Toplam 1 beğeni