Kuzey Koreliler yastan çıkamadı

Kuzey Koreliler, Kim Jong Il'i unutmuyor. Başkent Pyonygang meydanı, yine binlerce gözü yaşlı Kuzey Koreli’ye ev sahipliği yaptı. Yüzbinlerin toplanma sebebi ise hayli ilginç:

ABONE OL
GİRİŞ 09.04.2012 17:51 GÜNCELLEME 09.04.2012 17:51 Asya
Kuzey Koreliler yastan çıkamadı
Kuzey Koreliler yastan çıkamadı

Ellerinde çiçeklerle meydanı dolduran binlerce Koreli, geçtiğimiz yıl ölen liderleri Kim Jong Il'in, yeni asılan portresini görmek için toplandı.

Ellerinde çiçeklerle meydanı dolduran Korelilerden bir bölümü, Kim Jong Il'in mozaik portresine bakarken gözyaşlarını tutamadı. Kim Jong Il'in portresi, Kuzey Kore'nin kurucu lideri, babası, Kim Il Sung'un portresinin yanına asıldı.

Kim jong Il'in yeni yapılan büyük bir heykelinin de bu hafta açılması bekleniyor.

YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • erciyes talas 12 yıl önce Şikayet Et
    koray'a. kuzey kore dünyaya kendini güçlü gösterip güya kafa tuttuğunu sanabilir ama aslında o, aslan kostümlü bir fare! bu gün herhangi bir ülkeye savaş açsa haritadan silinir! eğer imkanın varsa git ve kuzey koreyi gör,halkın içine girip sefaleti, mutsuzluğu gör, teknolojiden bilimden uzak,baskı altındaki yaşamlarını gör! dünya çapında 3 tane büyük kuzey kore şirketi veya marka gösteremezsin! şu varki: kuzey kore devletinin elinde çok sayıda silah, nükleer bomba olabilir ancak bu kuzey kore halkının mutlu olması için ve dünyaya meydan okumak için yeterli bir şey değildir! bu gün yakınındaki Japonya bile isterse kuzey koreyi 3 günde haritadan siler! kuzey korenin bir derdi vardır oda silah gücü ile genişlemek! ama unutmasın ki artık dünyada çok silahı olan kazanmıyor! dünya artık bu tip diktatör rejimleri siliyor!
    Cevapla
  • erciyes talas 12 yıl önce Şikayet Et
    osman. ayrıca: ülkemizde hala sayıları az da olsa, bu kuzey korede ve kübadaki gomünist materyalist diktatör ideolojiyi benimsemiş ve yaymak isteyen bir kesim var! onlar kuzey koreyide,kübayıda savunur ve severler ! Dünya bu ideolojiyi terketmiş, hala bizde birileri bu ideolojiyi takrar canlandırabilirmiyiz derdinde! boşa uğraşırsınız! Anadolu insanı maneviyata ahlaki değerlere çok önem verir ve dindardır. öyle gomünizm şuizm buizme kanmaz! siz gidin kuzey korede yaşayın, kübada yaşayın! ayrıca, dünyada gomünist kalan son iki ülke kuzey kore ve kübaya gidinde görün , halk ne halde! ne baskılara mağruz kalıyorlar! yoksulluğu ve maneviyatsızlığın getirmiş olduğu o boşluğu , karmaşayı gidin görün! ondan sonra gelin savunacaksanız savunun!
    Cevapla
  • erciyes talas 12 yıl önce Şikayet Et
    osman. kuzey koreyi dünyada kimse beğenmiyor, beğenmemlerinin de çok haklı sebebleri var; kuzey kore halkı sefalet içindeyken,gelirlerinin nerdeyse tamamını silahlanmaya ayırıyor!Halkı inançlı,ahlak üzere yaşamak isterken dini yasaklıyor! insanlarının büyük kısmı diktatör ve materyalist rejim istemiyorken,halka zorla ideolojisini dayatıyor! ideolojisini ve liderlerini istemiyenleri öldürüyor!hatta ölen liderine ağlamayanları en ağır şekilde cezalandırıyor!ayrıca: uzaya uydu gönderdikleri teknolojide kendilerine ait değil!teknoloji ithal, parası kendilerinin!ayrıca:her uydu gönderen ülkede gelişmiş demek değildir!
    Cevapla
  • koray 12 yıl önce Şikayet Et
    beğenmediğiniz kuzey kore uzaya füze gönderiyor. boş boş konuşuyorsunuz ancak. adamlar tek başlarına dünyaya kafa tutuyor. piyon olmuyorlar
    Cevapla
  • kuant quazar 12 yıl önce Şikayet Et
    Bizde Kuzey Kore'yiz!. Yillardir bizden farkli birseymi isteniyor ne kadar utanc verici.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR