Rusya meteor yağmuruyla sarsıldı

Rusya'nın Ural Dağları'nın güneyinde yer alan Çelyabinsk kenti, bu sabah korku dolu saatler geçirdi. Kent, birden fazla meteorun hedefi olurken yüzlerce kişi yaralandı. Meteor yağmuru birçok amatör kamera tarafından saniye saniye görüntülendi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.02.2013 10:44 GÜNCELLEME 15.02.2013 17:34 Asya
Rusya meteor yağmuruyla sarsıldı
Rusya meteor yağmuruyla sarsıldı

Rusya'nın başkenti Moskova'dan 1500 km ötede bulunan Çelyabinsk kenti, Sevgililer Günü'nde meteor yağmuruyla sarsıldı.

Rusya'nın başkenti Moskova'dan 1500 km ötede bulunan Çelyabinsk kenti, bu sabah meteor yağmuruyla sarsıldı. Çelyabinsk üzerinde, TSİ 05.30 sularında gözleri neredeyse kör edecek bir parlaklığa neden olan ve çarpma etisiyle kentin dört bir yanını sarsan meteorlar, otomobilin içindeki ve sokaktaki yerleşimcile tarafından kamerayla görüntülendi.

Ural Dağları bölgesindeki idari bölgenin valisi, meteor düşmesinin ardından yaptığı açıklamada, birçok yaralı olduğuna dair haber aldıklarını, binalarda da hasar oluştuğunu belirtti. Rus yetkililer, yaralı ve maddi hasar hakkında kesin bir bilgi vermedi.

PANİĞE YOL AÇTI

Gökyüzünden ışık demeti halinde düşen meteor, aralarında çocuklarında bulunduğu yaklaşık bin kişinin yaralanmasına neden oldu.

Rusya'nın Çelyabinsk şehrinin 80 kilometre yakınında bulunan bir yerleşim merkezine düşen meteor büyük bir gürültüyle patladı. Patlama yüzünden birçok ev ve binanın camları kırılırken, olayın ardından bölge Acil Kurtarma Ekipleri tarafından kısmen tahliye edildi. Olay bölgede büyük paniğe neden oldu.

ÜÇÜ AĞIR BİN KİŞİ YARALANDI

Rusya İçişleri Bakanlığı Ria novostiye yaptığı açıklamada yaklaşık bin kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğu belirtilen açıklamada, Rusya'nın 6 faklı şehrinin olaydan kısmen zarar gördüğü ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Rusya Acil Durum Bakanlığı, bölgeye 20 bin kurtarma görevlisinin gönderildiğini açıkladı. Ayrıca, üç kurtarma uçağının da olası hasar bölgelerine yönlendirildiği bilgisi verildi. Bölgede bulunan tüm okullar kapatılırken, yeni bir meteor düşmesi ihtimaline karşılık bölgede acil durum sinyali verildi.

Meteorun düşüşünü izleyen vatandaşların bazıları olayı görüntülemeyi de başardı. Görüntülerde meteorun gökyüzünde patlama anı, şehre yaklaşması gibi nefes kesen kareler bulunuyor. Bir güvenlik kamerasına ise meteorun patlaması esnasında şehir üzerinde oluşturduğu ışık değişimi yansıdı.

ALEV ALARAK ÇARPTI

RIA Novosti haber ajansına konuşan diğer Rus yetkililer, "ilk belirlemelere göre bir meteor yağmuru yaşandığı' bilgisini verdi ve "Yerden 10 bin metre yükseklikte patlama yaşandığını doğruladıklarını" belirtti.

Rus vatandaşların amatör çekimlerinde, atmosferde alçalmakta olan bir meteor parçasının alev aldığı ve görülürken, gözleri kamaştıran bir aydınlık oluşuyor. Kısa bir süre patlama sesiyle beraber Çelyabinsk'teki binaların camları patlıyor. Bir diğer görüntüde, meteorun havada parçalandığına dair izler görülüyor.

Yetkililer, bazı meteor parçalarının Çelyabinsk'ten yaklaşık 195 km ötede bulunan Satka kasabasına kadar ulaştığını belirtti.

METEOR YAĞMURUNUN KORKUNÇ SESİ:

KAYNAK : NTV-CİHAN
YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • hekim çavdar 11 yıl önce Şikayet Et
    Leven kara. sen nereden neler duymuşsun kardeşim, sana kim söyledi La ilahe illah desin Muhammedrrasulullah demesine gerek yok diye sen bunu nereden çıkarıyrsun, böyle diyen bir adam dinden çıkar. Kime neden iftira atıyorsun, kafana göre bir tablo çizip milleti zan altında bırakma, ayrıca Risaleleri okumayan Kuran'ı anlamaz diye bir şey yok, bir iki fertten duyduğunla millete eleştri yöneltme, herkes her istediği eseri okusun, ama ötekini butlanla itham etmesin, risaleleri okuyanların başka kitapları okuması yasak diye bir durum da yok kaldı ki. ben Nur dairesi dışındaki bazı kesimlerin bu hazımsızlıkalrına bir türlü anlam veremiyorum, ben herkese saygı duyuyrumi ancak mesala dangalağın biri şey demişti bir ortmda bana, Allah'ın varlığı Kuran'da açıktır, bu Said Nursi niye ispatlamaya kalkışıyor, gereksiz iş yapmış demişti, sohbete gelen "alim" hoca da başını sallamıştı tasdik baabında, hayır etsn
    Cevapla
  • Levent Kara 11 yıl önce Şikayet Et
    piyade..... Risale-Nuru okumayan Kurani-Kerim anlamaz anlayisi,öbürlerini cahillik kelime demesiakismiyor,öbür alimleri cahilmi Peygamberimzi hadisi serifleri ve Kiyamet Alametleri söyledikleri vardir,ve önemlisi Kiyamet Suresi Kurani Kerim geciyor,eger bir insanimiz Arabca bilmiyorsa,onun Meali var..okur. bana diyonki risale nur okumadin diye,nerden bilyorsun,hemencik önyargiyi koydun.. LA ILAH ILLALLAH yediyor gerisi MUHAMMEDEN RESULLLAHI önemli degil diyenler.....
    Cevapla
  • hekim çavdar 11 yıl önce Şikayet Et
    devam. bir müridin şeyhine olan methiyesi bir harici olan zata tuhaf hatta yanlış gelebilir, ancak buradaki mesele bu da değil, benim kitabım Risale-i Nur değil sözüyle karşı tarafa yapılan eleştri haksızdır, hiç bir Nur talebesi Risale Kuran'dan üstündür gibi bir şey diyemez, ancak bu eserlerle iştigal etmeyenlerin bilemediği bazı şeyler var ki bu eserler her yönüyle bir hizmet metodu tesis etmiş, ki bu hizmet metodu değil yanlız zamanının en cebbarı olan o malum zatın tahakkümü belki dünyadaki cebbarların tahakkümlerini de kırmıştır. Kuran'ı Risale'den ayrı görmek, aralarında sanki bir fark varmış gibi, sanki Risale okuyan Kuran'dan ayrılıyormuş gibi sunmak ne kadar cahilane bir tutumdur. Bu Rusya meselesine gelince, irtibatı var ya da yok diyelim, ancak neden olmasın, Allah'ı Kuran'ı imanı etkileyici bir uslupla ders veren bir eserin yasaklanması gazabı ilahiyeyi celb etmez mi?
    Cevapla
  • hekim çavdar 11 yıl önce Şikayet Et
    Risale-i Nur'a fobya. Bu da yeni bir kavram ben kazandırıyorum, lakin Rus cenahı için söylemiyorum, kendi öz vatandaşlarım din kardeşlerim için kullandım. Evet ülkemizde dindar kesimden Nur'a fobyası olanlar var, şu tarz iddialar "Nurcular Kuran'a önem vermiyorlari Risaleleri Kuran'ın üstünde görüyorlari Kuran okumyorlar" çokça dillendiriyorlar. 10 yıldır bu eserleri tanıyan ve hergün okuyan bir insan olarak sözylüyorum, bu iddiaları dillendirenler kesinlikle Risalei Nur'u hakiki manasıyla okumuş olamazlar, çünkü sanki Risaleler Kuran'dan ayrı bir şeymiş gibi bir anlayış var ya, hayret edilecek bir tutum, iman esasları Kuran'ın özünde değil de nerededir, kitaplara, peygamberlere iman, haşir gibi büyük meseleleri izah eden bu kıymetli eserlere "gereksiz" gözüyle bakmak akıllara durgunluk veriyor. Çok söylemeyeceğim, lakin bazı kimselerin orantısız söylemleri bu anlayışa da yol açıyor olabilir,,, devam
    Cevapla
  • arthur 11 yıl önce Şikayet Et
    Bak aklıma ne geldi?. Görüntüleri seyredeken bir ara Suriyedeki binlerce masum çocuğun her gün yaşadığı korku dolu anlar geldi aklıma. Acaba top mermisi nereye düşecek? Acaba uçaklardan atılan füzeler hangi evin üzerine düşecek? Bilmek mümkün değil. İşte Esed zaliminin 1 numaralı destekçisi Rusyada yaşayan insanlar belki de bunun ne demek olduğunu ilk defa gördüler. Umarım Suriyedeki mazlumlarla bir an olsun empati kurmuşlardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR