Konyaspor'da Sergen Yalçın'a övgüler yağıyor

Ligde kalıp kalmayacağı henüz belli olmayan Konyaspor, Sergen Yalçın'ın takımın başına getirilmesinin ardından müthiş bir ivme yakaladı. Konyaspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Ahmet Baydar yaptığı açıklamada "Sergen hoca en baştan futbol mantalitesine göre takımı yeniden kurguladı ve bu sonuç ortaya çıktı" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.04.2018 14:10 GÜNCELLEME 23.04.2018 17:18 Atiker Konyaspor
Konyaspor'da Sergen Yalçın'a övgüler yağıyor
Konyaspor'da Sergen Yalçın'a övgüler yağıyor

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında konuk ettiği Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup eden Atiker Konyaspor, son 5 maçta kalesini gole kapattı.

Atiker Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'de 25. hafta öncesinde teknik direktörlük görevine getirilen Sergen Yalçın yönetiminde çıktığı 6 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi yaşadı.

 

 

Süper Lig'de kümede kalma mücadelesi veren Konya ekibi, son haftalarda topladığı puanlarla dikkati çekiyor.

Sergen Yalçın yönetimindeki ilk maçında 25. haftada Galatasaray'a deplasmanda 2-1 kaybeden Konyaspor, son 5 haftada ise 3 galibiyet elde etti, 2 maçta berabere kaldı. Atiker Konyaspor bu maçlarda rakip fileleri 9 kez havalandırırken kalesinde gol görmedi.

Ligde 26. haftada iç sahada Kayserispor'u 2-0, 28. haftada Demir Grup Sivasspor'u 5-0 ve 30. haftada Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup eden Konya temsilcisi, 27. haftada Osmanlıspor'la ve 29. haftada Antalyaspor'la 0-0 berabere kaldı.

Yeşil-beyazlı ekip, savunmadaki başarısıyla ligin en az gol yiyen takımları arasında yer aldı.

Ligde 30 maçta sekizer galibiyet ve beraberlik, 14 yenilgi yaşayan Atiker Konyaspor, rakip fileleri 33 kez havalandırırken kalesinde 36 gol gördü.

"Sergen hoca takımı yeniden kurguladı"

Konyaspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, yaptığı açıklamada, Atiker Konyaspor'un kadro kalitesinin olduğunu her fırsatta dile getirdiklerini söyledi.

İyi bir takım olduklarını ve usta ayaklara sahip golcülerinin bulunduğunu vurgulayan Baydar, şunları kaydetti:

"Sergen hoca, en baştan futbol mantalitesine göre takımı yeniden kurguladı ve bu sonuç ortaya çıktı. Yeni mantaliteyle birlikte savunmada Nejc Skubic, Ali Turan, Selim Ay ve Ferhat Öztorun ekstra işler yapmaya başladı. İkinci bölgede Jens Jonsson ile daha aktif oynuyoruz. Sahanın her yerinde onu görüyoruz. Forvet arkası, her maç yüzde 100 diyebileceğimiz 4-5 pozisyona giriyor. Samuel Eto'o ile Adis Jahovic dönüşümlü oynuyor, ikisi de inanılmaz katkı sağlıyor takıma. Hedefimiz, lig sonuna kadar gol yemeden kazanarak sezonu tamamlamak. Atiker Konyaspor bunu başaracak güce sahip."

Baydar, takımın camiayla bütünleştiğini belirterek, "Yönetimiyle, futbolcusuyla, teknik heyetiyle ve en önemlisi taraftarımızla bir bütün olabildik ve bu da başarımızı artırdı. Futbolcularımıza güvendik ve onlar da bu güvenimizi boşa çıkarmadı. Ayrıca takımımızla kenetlenen muhteşem taraftarımıza tekrar teşekkür ediyorum."değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Hasankeyf 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeni bir Terim yetişiyor galiba ne. dersiniz.
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    yılmaz vural dersen daha doğru olur terim bunun gibi abudik gubidik gezmiyo
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    sergenin barutu 5-6 maçtan ibaret, aynısını sivasta kayseridede yapmıştı sonra dibe vurdu
    Cevapla
  • ersin5454 5 yıl önce Şikayet Et
    sergen özgür bir yapıya sahip. işine karışılmasını sevmez futbolcuların taktik planlara uymasını bekler ama olumsuzlukla karşılaşırsa sabretmez. pişmesi gerekli ama oynattığı futbol bence taktik anlamda çağın futbolu
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam serum gibi ilk teshis iyi hemen rahatlatir ama sonrasi bilinmez
    Cevapla
  • Abou 5 yıl önce Şikayet Et
    Sergen Yılmaz Vural'ın takım düşürmeyen hali.Takımı düşmekten kurtarıyor sonra da bırakıyor.
    Cevapla
  • t.c. neferi 5 yıl önce Şikayet Et
    önemli olan da o değil mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR