De Boer tarih yazdı! Ajax şampiyon!

Hollanda Ligi Eredivise'nin 33. haftasında Heracles ile Ajax karşı karşıya gelirken mücadele 1-1 sona erdi ve Ajax, üst üste 4. ve toplamda ise 33. şampiyonluğuna ulaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.04.2014 17:29 GÜNCELLEME 27.04.2014 17:29 AVRUPA LİGLERİ
De Boer tarih yazdı! Ajax şampiyon!
De Boer tarih yazdı! Ajax şampiyon!

Hollanda Ligi Eredivise'nin 33. haftasında Heracles ile Ajax karşı karşıya geldi. Polman Stadı'nda oynanan mücadele karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi ve Ajax üst üste 4. kez lig şampiyonu oldu.

Mücadeleye çok hızlı başlayan Ajax, karşılaşmanın 12. dakikasında Lasse Schöne'nin attığı golle deplasmanda 1-0 öne geçen taraf oldu. Ev sahibi ekip Heracles, bu gole 22. dakikada Simon Cziommer ile yanıt verdi ve skor 1-1'e taşındı. Bu aynı zamanda ilk yarının da sonucu oldu.

Karşılıklı ataklarla geçen ikinci yarıda her iki takım da girdiği pozisyonlardan sonuç alamazken mücadele 1-1'lik eşitlikle son buldu. Bu sonucun ardından Ajax, puanını 70'e çıkarırken en yakın rakibi Feyenoord'un 4 puan önünde yer alarak bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmiş oldu.

Ajax, şampiyonluk kupasını kaldıracağı son haftada sahasında NEC Nijmegen'i konuk edecek. Heracles ise deplasmanda Groningen'e konuk olacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR