Real Madrid, David Alaba transferini açıkladı

Real Madrid, Alman devi Bayern Münih’te 13 yıldır top koşturan Avusturyalı savunmacı David Alaba'yı kadrosuna kattığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.05.2021 22:59 GÜNCELLEME 28.05.2021 22:59 AVRUPA LİGLERİ
Real Madrid, David Alaba transferini açıkladı
Real Madrid, David Alaba transferini açıkladı

Bayern Münih ile sözleşmesi sona eren David Alaba'nın yeni takımı resmen belli oldu. Real Madrid Kulübü, Avusturyalı oyuncu David Alaba’yı transfer ettiğini duyurdu. İspanyol kulüpten yapılan açıklamada, 28 yaşındaki Alaba ile 5 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi. Alaba’nın Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ardından basına tanıtılacağı kaydedildi. İspanyol kulübü, 2020 yaz döneminde hiçbir futbolcu transfer etmemiş ve bu 40 yıl sonra bir ilk olarak tarihe geçmişti.

10-12 milyon euro arasında bir ücret kazanacak

Alaba, Real Madrid’in bir sezon aradan sonraki ilk transferi olurken, İspanyol basını, 30 Haziran’da Bayern Münih ile sözleşmesi sona ereceğinden bonservis ücreti ödenmeden kadroya dahil edilen Avusturyalı futbolcunun, sezon başına 10-12 milyon euro arasında bir ücret kazanacağını iddia etti.

Bavyera ekibiyle 427 maça çıkan tecrübeli oyuncu 33 gol atıp 53 asist yaptı.

Sayısız başarılara imza attı

13 yıllık Bayern Münih kariyerini sonlandıran Alaba, sayısız başarılara imza attı. 2 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Alaba, 9 Bundesliga, 5 Almanya Kupası, 2 UEFA Süper Kupa ve 2 Dünya Kulüpler Kupası kazanma başarısı gösterdi.

YORUMLAR 1
  • Erol 2 yıl önce Şikayet Et
    Ali Koç alaydı ya kaçırmış lar
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR