Manchester United, Cristiano Ronaldo'yu kadrosuna kattı

Premier Lig ekibi Manchester United, Cristiano Ronaldo'yu kadrosuna kattığını resmen açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.08.2021 18:58 GÜNCELLEME 27.08.2021 20:43 AVRUPA LİGLERİ
Manchester United, Cristiano Ronaldo'yu kadrosuna kattı
Manchester United, Cristiano Ronaldo'yu kadrosuna kattı

Cristiano Ronaldo, 2009 yazında ayrıldığı Manchester United'a 12 yıl sonra geri döndü.

Manchester United, Portekizli yıldızın transferini resmen açıkladı. İngiliz devinin bu transfer için Juventus'a 24 milyon Euro bonservis ödemesi bekleniyor.

İngiliz kaynaklara göre Ronaldo, Manchester United'da haftalık 480 bin sterlin kazanacak. Bu da yıllık yaklaşık 30 milyon Euro'luk ücrete denk geliyor.

Cristiano Ronaldo, Manchester United'dan Real Madrid'e 94 milyon Euro'ya transfer olmuş ve o yaz bu hamleyle dünya rekoru kırılmıştı. Ronaldo için kulüplerin ödediği toplam bonservis bedeli 254 milyon Euro'ya ulaştı. 

2018 yazında 100 milyon Euro bonservis bedeliyle sansasyonel bir şekilde Juventus'a transfer olan Ronaldo burada da üç sezon geçirdi ve Old Trafford'a geri döndü.

Cristiano Ronaldo, Manchester ekibi ile 3 kez Premier Lig, 1 kez Şampiyonlar Ligi 1 kez FA Cup kazanırken Premier Lig'de gol kralı ve en iyi oyuncu gibi ödüller kazanmıştı.

İngiliz ekibi transferi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Manchester United, yaptığı paylaşımda "Evine hoşgeldin, Cristiano" ifadelerini kullandı. 

Kırmızı Şeytanlar, resmi sitesi üzerinden transfer detaylarını duyurdu.  

"TRANSFERİ AÇIKLAMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ"

Manchester United'dan yapılan açıklamada "Cristiano Ronaldo'nun transferi için Juventus ile anlaşmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Kulüpteki herkes Cristiano'nun geri dönmesini dört gözle bekliyor" denildi. Ayrıca İngiliz devi, sosyal medyadan transferi duyurduğu paylaşımda, "Evine hoş geldin, Cristiano" ifadesini kullandı.

ALEX FERGUSON DEVREYE GİRDİ

Cristiano Ronaldo'nun Manchester City'e transferinden vazgeçip Manchester United'a imza atmasında Portekizli süperstarın babası gibi gördüğü Kırmızı Şeytanlar'ın efsane hocası Sir Alex Ferguson'la yaptığı görüşmenin etkili olduğu öğrenildi.

MANCHESTER UNİTED KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU

2003 yılında Sir Alex Ferguson'un teknik direktörlüğünü yaptığı Manchester United, Cristiano Ronaldo'yu Sporting Lizbon'dan 19 milyon Euro bonservis karşılığında renklerine bağlamıştı.

Portekizli yıldız, deneyimli hoca yönetimindeki Kırmızı Şeytanlar'da 292 maça çıkarken 118 gol ve 69 asist yapma başarısı gösterdi.

Ronaldo, Manchester United'da 3 lig şampiyonluğu, 2 lig kupası, 2 Community Shield, 1 FA Kupa, 1 Dünya Kulüpler Kupası, 1 Şampiyonlar Ligi kazanırken 2 kez de Premier Lig'de sezonun en iyi futbolcusu oldu.

YORUMLAR 40 TÜMÜ
  • Burak 2 yıl önce Şikayet Et
    Ronaldo gibi kendine bakan bir oyuncu 38 yaşına kadar oynar
    Cevapla
  • EMRAH BERBER 2 yıl önce Şikayet Et
    Marcao ile takas yapacaktık. M.United elini hızlı tuttu.
    Cevapla
  • Bamsı 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahım hidayet versin ronaldoya İnşallah müslüman olur
    Cevapla
  • Müslüm( GS) 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam gibi adam sen nereye biz oraya kral ya
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    bae takımına gitmediğine sevindim , adana demire gelmedigine üzüldüm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR