Messi: Ayrılık beni sarstı

Avrupa futbolunda son yılların en çok şoke eden gelişmesi Lionel Messi'nin Barcelona'dan ayrılarak PSG'ye transfer olmasıydı. Arjantinli oyuncu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2021 19:38 GÜNCELLEME 09.10.2021 19:38 AVRUPA LİGLERİ
Messi: Ayrılık beni sarstı
Messi: Ayrılık beni sarstı

Yaz transfer döneminde Barcelona'dan ayrılarak Fransız devi Paris Saint-Germain'e imza atan Arjantinli efsane Lionel Messi, son dönemde PSG'ye transfer olması nedeniyle birçok futbolsever tarafından eleştiriliyordu. Barcelona ile yaşanan ayrılık süreci ve PSG'de geçirdiği ilk dönemi France Football'a değerlendiren Messi, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Paris Saint-Germain formasıyla çıktığı ilk maçlarda beklentilerin altında kalan Arjantinli yıldız, birçok futbolseverin tepkisini çekti.

Fransa'da yayın yapan France Football dergisine konuşan yıldız oyuncu, Barcelona'dan ayrılık süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

"Başka bir kulüp bulmam gerektiğini gördüm"

Copa America'dan Barcelona'ya yeni sezona hazırlanmak için geri döndüğümde amacım yeni sözleşme imzalayıp hemen idmanlara başlamaktı. Ancak Barcelona'ya döndüğümde, artık takımda kalamayacağımı öğrendim ve başka bir kulüp bulmam gerektiğini gördüm.

Barcelona, benim takımda devam etmeyeceğimi belirten bir açıklama paylaştı ve o noktadan itibaren kendime nereye gideceğimi sormaya başladım. Kariyerime devam etmek için yeni bir kulüp bulmalıydım. Şanslıyım ki birçok kulüp benimle temasa geçti.

"Ayrılık beni sarstı"

Barcelona'dan ayrılmak tabii ki zordu, beni sarstı. Kariyerimde büyük bir yenilikti bu. Aklımdan çok farklı şeyler geçti ancak ayrılmaktan başka çarem yoktu. Bunu kabul etmek zorundaydım.

Takımda çok iyi oyunculara sahibiz ama birbirimizi iyi tanımalıyız. Büyük zaferler için bir takım olarak oynamalısınız. Bizden daha kolektif deneyime sahip takımlarla karşılaştırdığımızda PSG'nin bir adım geride olduğunu söylememin nedeni bu.

"Adaptasyonumu kolaylaştıracaktı"

"Neymar, Di Maria ve Leandro Paredes'in burada olması da önemli bir faktördü. Yeni bir ülkede soyunma odasında tanıdığım arkadaşlarımın olacağı gerçeği adaptasyonumu kolaylaştıracaktı. Bu düşüncem de doğru çıktı, adaptasyonum çok hızlıydı çünkü burada benim gibi İspanyolca konuşan çok oyuncu var."

"Onlar için de sürpriz oldu"

"Arjantin Milli Takımı'nda da açıkçası transfer için benimle konuştular. Bana sürekli PSG'ye transfer olmamı söylüyorlardı ama benim Barcelona'da kalmak istediğimi de biliyorlardı. Paris'e geleceğimi söylediğimde onlar için de sürpriz oldu. Hepsi mutluydu, heyecanlıydık."

"Pochettino da etkiliydi" 

"Pochettino da çok açık kararımda etkiliydi. Aynı ülkeden bir teknik admala çalışmak kesinlikle yardımcı oluyor. Aynı dili konuşuyorsun, önceden birbirinizi tanıyorsunuz. İşlerin daha hızlı ilerlemesini sağladı."

"Suarez net bir 9 numara"

"Neymar ile birlikte oynadığımızda daha gençtim. Şimdi genç olan Mbappe. Mbappe ile Suarez çok farklı oyuncular. Suarez net bir 9 numara, ceza alanında çok iyi, çok fazla gol atabiliyor. Kylian ise topu daha çok ayağında istiyor, çok güçlü ve hızlı bir oyuncu. Boşluk verdiğinde seni öldürüp çok fazla gol atabilir. İkisi de harika oyuncular ama farklı özellikleri var."

"Ligue 1 daha fiziksel"

"Ligue 1'de La Liga'ya göre daha fiziksel bir oyun var. Takımla daha güçlü ve maçlar daha çekişmeli, çok az boşluk var."

5 maçta 1 gol

Fransa Ligue 1 ekibi Paris Saint Germain'le sezon başında sözleşme imzalayan yıldız futbolcu, şu ana kadar 5 resmi maçta şans buldu. Messi bu karşılaşmalarda rakip fileleri 1 kez havalandırma başarısı gösterdi.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Türk Gücü 2 yıl önce Şikayet Et
    hep palarva
    Cevapla
  • Kızıldereli 2 yıl önce Şikayet Et
    Messinin yerinde olsaydım futbolu bırakırdım ayrılmaktansa.
    Cevapla
  • Adam 2 yıl önce Şikayet Et
    Messi ronaldo kıyaslamasını bırakalımda bu rekabeti her nesile denk gelmez,ikisininse birbirinden iyi birbirlerine karşı farklı özellikleri var.
    Cevapla
  • The imam 2 yıl önce Şikayet Et
    demek ki neymiş en iyi forvet suarez
    Cevapla
  • Rebelboy1903 2 yıl önce Şikayet Et
    Alın size messi - ronaldo kıyaslaması. Barcelona yoksa messi yok ama ronaldo heryerde ronaldo
    Cevapla
  • Tarafsiz taraftar 2 yıl önce Şikayet Et
    Enteresan bir yorum oysaki Messi olmayınca görüyoruz ki Barcelona bir hiç
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR