Gary Neville: Manchester United'ın onurunu kurtarması lazım

Manchester United efsanesi Gary Neville, geçtiğimiz günlerde Kırmızı Şeytanlar'ın anlaşmaya vardığı Eric ten Hag'in kulüpteki geleceğini değerlendirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.04.2022 18:34 GÜNCELLEME 25.04.2022 18:34 AVRUPA LİGLERİ
Gary Neville: Manchester United'ın onurunu kurtarması lazım
Gary Neville: Manchester United'ın onurunu kurtarması lazım

Manchester United efsanesi olan ve şu an Sky Sport'ta yorumculuk görevini üstlenen Gary Neville, Hollandalı teknik adamın başarıyı yakalaması için birkaç yıl baskı yapılmaması gerektiğini söyledi.

Manchester United'ın kupalardan önce onurunu kurtarması gerektiğini söyleyen Sky Sport yorumcusu Neville, "Manchester United'ın şu anki durumu kabul edilemez. Dürüst olmak gerekirse, Eric ten Hag'a kupa kazanması için bir ya da iki yıl çok fazla baskı yapmazdım. Ten Hag kulübü tekrar asgari standartlara çıkarmak için ve inanç ile güveni geri getirmek için bir hayli işi var. Ondan sonra kupalar kazanmayı düşünebilir. Jurgen Klopp'un Premier Lig şampiyonluğunu kazanması beş yılını aldı ve harika bir iş başardı. Manchester United ise onlardan bir milyon mil uzaklıkta gözüküyor" ifadelerini kullandı.

"Oyuncular futbol oynamak istemiyor"

Gary Neville, son 14 maçta sadece dördünün kazanılmasının ardından ağır yenilgilerin Manchester United oyuncularının üzerindeki uzun vadeli etkisi konusunda da uyardı.

Neville, "Oyuncular güvenlerini ve inançlarını tamamen kaybettiler. Manchester United'da futbol oynamak istemiyorlar. Bu kulüp için futbol oynamak istemiyorlar değil sadece futbol oynamak istemiyorlar. Sezonun bitmesini bekliyorlar. Oyuncular dışarıdayken, ısınmaya çıktıklarında veya sahadayken bunu gözlerinden görebiliyorsunuz. Sadece maçların bitmesini bekliyorlar ancak kulüpte saklanacak yer yok. Eric ten Hag'ın yapması gereken birçok büyük iş var. İlk olarak şu anda takımların kimlerin kalması gerektiğine karar vermeli daha sonra ise güven ve inanç ortamını tekrar yaratmalıdır. O zaman soyunma odasındaki ruh tekrar yükselmeye başlayabilir" diye konuştu.

Gary Neville, gelecek sezon için mevcut kadroda kimin kalması gerektiğine ve kimin ayrılacağına dair geçici teknik direktör Ralf Rangnick'in güçlü bir karar vermesini bekliyor:

"Manchester United, 10 yıllık süre boyunca defalarca farklı felsefelere geçiş yaptı. Doğru yolda olduklarına inandığım anlar oldu ancak şu anda bulundukları durum endişe verici gözüküyor. Rangnick'in soyunma odasını değerlendirmek için dört ya da beş ayı oldu. Kimden kurtulması gerektiği konusunda Eric ten Hag'a oldukça doğru konuşmalar yapacağından eminim ve ten Hag da buna inanacaktır"

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR