Haaland'ın formunun sırrı: Yürek ve ciğer!

Manchester City'de attığı gollerle İngiltere Premier Lig'de gündemden düşmeyen Erling Haaland'ın, vücudu ve formu için 'sakatat diyeti' uyguladığı öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.10.2022 14:01 GÜNCELLEME 10.10.2022 14:02 AVRUPA LİGLERİ
Haaland'ın formunun sırrı: Yürek ve ciğer!
Haaland'ın formunun sırrı: Yürek ve ciğer!

Manchester City'nin 22 yaşındaki Norveçli forveti Erling Haaland, attığı goller ile Premier Lig'in yanı sıra dünya futbolu gündeminde de kendine sık sık yer buluyor. Haaland'ın başarısının altında yatan sebeplerden birinin kendine özel bir beslenme programı olduğu dile getiriliyor.

İngiliz Sun gazetesinde yer alan haberde, Haaland'ın günde 6 bin kalori aldığı, yürek ve ciğer gibi sakatatlardan oluşan bir beslenme alışkanlığının bulunduğu ifade edildi.

Ayrıca 22 yaşındaki golcünün içtiği suyu bile filtrelediği ve uyanır uyanmaz da güneş ışığına çıktığı belirtildi.

"Yürek ve ciğer yemeyi tercih ediyorum"

Beslenme alışkanlığı ile ilgili konuşan Haaland, "Diğer insanlar yürek ve ciğer yemiyorlar ama ben vücuduma iyi bakma endişesine sahibim. Mümkün olduğunca yerel ve kaliteli yemek yemek en önemlisi. İnsanlar et yemenin kötü olduğunu söylüyor ama hangi etten bahsediyoruz? Fast food dükkanlarındaki etlerdense, yürek ve ciğer yemeyi tercih ediyorum. Yürek ve ciğer, B vitamini, demir, fosfor, bakır ve magnezyum açısından zengin süper besinlerdir" şeklinde görüş belirtiyor.

Bu sezon Manchester City forması altında 13 resmi maçta görev alan Haaland, bu maçlarda 20 gol ve 3 asistlik katkı sağladı.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Amede 1 yıl önce Şikayet Et
    Ciğere gel holooo
    Cevapla
  • Spor sever 1 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalamış hiç bir alakası yok. Bir kaç maçtır denk geliyor gol atıyor. Şişirdiler. 4, 5 maç sonra gol gelmesin havası iner. Fıtbolda herşey yaşanır. Hiç bir fıtbolcu her maçta aynı performans gösteremez. Bazen en güçlü takımı bile o maçta performansı düşük görürsün. O An gün sana doğar işte. Maçlarda Başarı ekip Ruhu ile olur.Gomisin Attığı goller misali.
    Cevapla
  • Cikkuş 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle sporseverler in olduğu ülkemizde Türkiye nin futbolda geldiği son noktanın özeti sanırım anlatmaya gerek yok sporsever herşeyi özetlemiş bizimle futbola bakış açımızı
    Cevapla
  • Enver Miral 1 yıl önce Şikayet Et
    13 resmi maçta 23 gole direkt katkı yapan kişiyi eleştirmek biraz accaaaiiiip olmuş. Sporu sevdiğine bir şey demem de spordan anladığın şüpheli
    Cevapla
  • Kızıldereli 1 yıl önce Şikayet Et
    Ingiltere de güneşli havayı nerde buluyor acaba
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu mantıkla dünyanın en iyi futbolcularının Adana'dan,Urfa'dan, Antep'ten çıkması lazım.
    Cevapla
  • mehmet y 1 yıl önce Şikayet Et
    diyarbakira gel cigerin krali var Haaland
    Cevapla
  • osman 1 yıl önce Şikayet Et
    gonya
    Cevapla
  • Konyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yok yok Adanadır o :)
    Cevapla
  • Orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Urfa olmasın....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR