Barcelona'nın genç yıldızı Gavi, ödüle doymuyor

Barcelona'nın genç yıldızı Gavi, birkaç gün önce yılın en iyi genç oyuncusuna verilen Kopa Trophy ödülünü kazanmasının ardından İtalya'da düzenlenen Golden Boy ödülünün de sahibi oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 21.10.2022 16:11 GÜNCELLEME 21.10.2022 16:19 AVRUPA LİGLERİ
Barcelona'nın genç yıldızı Gavi, ödüle doymuyor
Barcelona'nın genç yıldızı Gavi, ödüle doymuyor

Barcelona 18 yaşındaki genç yıldızı Gavi, birkaç gün önce en iyi genç futbolcuyu ödüllendiren Kopa Trophy'yi kazandıktan sonra, İtalya'nın prestijli gazetelerinden Tuttosport'un düzenlediği 'Golden Boy (Altın Çocuk)' ödülünü de kazandı.

Barcelona'nın duyurduğu haberde; "Barcelona'nın bir Golden Boy'u daha var. Kopa Trophy'yi kazandığı haftada, Gavi dünyanın en iyi genç futbolcusu statüsünü bu kez ikinci ödülle pekiştirdi. Hotel Villa Igiea di Palermo'da düzenlenen ödül töreninde Gavi; Camavinga, Bellingham ve Musiala gibi diğer genç oyuncuları geçerek İtalyan spor gazetesi Tuttosport tarafından 20 yaş altı dünyanın en iyi oyuncusuna verilen 'Altın Çocuk' ödülünün sahibi oldu." ifadeleri yer aldı.



Ödülü kazanan üçüncü Barcelonalı oyuncu oldu

İki senedir üst üste Barcelona'ya giden Altın Çocuk ödülünde Gavi, aynı zamanda bu ödülü kazanan üçüncü Barcelonalı futbolcu oldu. Katalan ekibi adına Altın Çocuk ödülünü 2005'te ilk Messi kazandı. Ardından 16 yıl beklemek durumunda kalan Barcelona, 2021'de Pedri'nin bir kez daha ödülü kazanması ile onurlanmış oldu.



2021'de Pedri ikilemişti

La Liga temsilcisinde geçen sezon da 19 yaşındaki Pedri, Gavi gibi hem Kopa Trophy'yi hem de Altın Çocuk ödülünü kazanma başarısı gösterdi.

KAYNAK : Haber7
Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • MASK 1 yıl önce Şikayet Et
    Acaba Türkiye liginde neden böyle gençler çıkmıyor mümkünse yorumlarınızı bekliyorum
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR