Atsu Hollanda'da unutulmadı! Hakemin kararı geceye damga vurdu

Hollanda'da Ajax'ın Sparta Rotterdam'ı 4-0 yendiği maçta attığı golü Hatayspor'lu Atsu'ya adayan Kudüs, formasını çıkardığı için maçın hakemi Pol van Boekel tarafından kart görmedi. Bu olay basında büyük ses getirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.02.2023 19:32 GÜNCELLEME 21.02.2023 21:29 AVRUPA LİGLERİ
Atsu Hollanda'da unutulmadı! Hakemin kararı geceye damga vurdu
Atsu Hollanda'da unutulmadı! Hakemin kararı geceye damga vurdu

Ajax ile Sparta Rotterdam, Hollanda Eredivisie'nin 22. haftasında Johan Cruijff Arena'da kozlarını paylaştı. Mücadele ev sahibi takımın 4-0'lık üstünlüğüyle sona ererken, depremde hayatını kaybeden Hataysporlu futbolcu Christian Atsu da unutulmadı.

"R.I.P ATSU" YAZILI TİŞÖRTÜ GÖSTERDİ

Mücadelede Ajax'a galibiyeti getiren golleri 6 ve 64. dakikalarda Dusan Tadic, 27. dakikada Kenneth Taylor ve 84. dakikada frikikten Muhammed Kudus attı. Kudus attığı gol sonrası formasını çıkararak depremde hayatını kaybeden Christian Atsu'yu anmak için giydiği "R.I.P Atsu" yazılı tişörtü gösterdi.

"ONA MİNNETTARIM"

Hollandalı hakem Pol van Boekel ise kurallar gereği formasını çıkardığı için sarı kart göstermesi gereken Kudus'e bu kuralı uygulamadı. Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Kudus, "Türkiye'de olanları hepimiz biliyoruz. Gerçekten çok üzgünüm. Bu yüzden attığım golü hem Christian Atsu'ya, hem de Türkiye'deki bütün depremzedelere adadım. Atsu'yu izleyerek çok şey öğrendim. Ayrıca bana düzenli olarak tavsiyelerde bulunurdu. Bu ölüm kalım meselesi. Futbolun kurallarından daha önemli. Hakem yanıma geldi. Buna izin verilmediğini, ancak durumu anlayabildiğini söyledi. Bunun için ona minnettarım. Ona büyük saygı duydum." dedi.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Adem çoban 1 yıl önce Şikayet Et
    Brawoooooo
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    insanlığın galip geldiği an, hepinizi tebrik ederim
    Cevapla
  • Harun 1 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyede olsa kirmizi gosterirlerdi
    Cevapla
  • Suat 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal hoş olsun
    Cevapla
  • Hans 1 yıl önce Şikayet Et
    Hakemde iyiymiş brawo...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR