Jurgen Kloop futbola geri döndü! Sözleşmesinde özel madde iddiası

Teknik direktörlük kariyerini sonlandırdığını açıklayan Jurgen Kloop sürpriz bir imza attı. Tecrübeli çalıştırıcı, Red Bull'da "Küresel Futbol Başkanı" pozisyonuna getirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2024 10:35 GÜNCELLEME 09.10.2024 11:39 AVRUPA LİGLERİ
Jurgen Kloop futbola geri döndü! Sözleşmesinde özel madde iddiası
Jurgen Kloop futbola geri döndü! Sözleşmesinde özel madde iddiası

Borussia Dortmund ve Liverpool'da geçirdiği başarılı senelerin ardından teknik direktörlüğü bıraktığını açıklayan Jurgen Kloop, Red Bull'da "Küresel Futbol Başkanı" oldu.

TÜM SÜREÇLERİ YÖNETECEK

Bild'in haberine göre; 1 Ocak 2025'ten itibaren görevine başlayacak olan Klopp, Red Bull'un sahip olduğu Leipzig, Salzburg, New York ve diğer takımların tüm süreçlerini yönetecek. Danışmanlık vereceği başlıca konular teknik direktör seçimleri, oyun tarzı ve futbolcu transferleri olacak.

Jurgen Kloop yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Yaklaşık 25 yıl saha kenarında görev yaptıktan sonra böyle bir projede yer almaktan daha fazla heyecan duyamazdım. Görevim değişmiş olabilir ama futbola ve bu oyunu bu hale getiren insanlara olan tutkum değişmedi. Red Bull'a küresel düzeyde katılarak, elimizdeki inanılmaz futbol yeteneklerini geliştirmek, iyileştirmek ve desteklemek istiyorum. Bunu Red Bull'un sahip olduğu seçkin bilgi ve deneyimi kullanarak, diğer sporlardan ve diğer sektörlerden öğrenerek yapabileceğimiz pek çok yol var. Birlikte neyin mümkün olduğunu keşfedebiliriz. Rolümü öncelikle Red Bull kulüplerinin antrenörleri ve yönetimi için bir akıl hocası olarak görüyorum ama nihayetinde benzersiz, yenilikçi ve ileriye dönük bir organizasyonun parçasıyım. Dediğim gibi, bu beni daha fazla heyecanlandıramazdı."

KESİNLİKLE TARİHİMİZDEKİ EN GÜÇLÜ İMZA

Red Bull Projeler ve Yatırımlar CEO'su Oliver Mintzlaff ise "Red Bull'un futbol tarihindeki bu olağanüstü ve kesinlikle en güçlü imzası ile gurur duyuyoruz. Jürgen Klopp olağanüstü yetenekleri ve karizmasıyla dünya futbolunun en büyük ve en etkili isimlerinden biri. Kendisi Futbol Direktörü olarak uluslararası futbola katılımımız ve futbolun sürekli gelişimi için ezber bozan bir rol üstlenecektir. Kulüpleri hem kolektif hem de bireysel olarak daha da iyi hale getirmek için kilit alanlarda değerli ve kararlı uyarılar umuyoruz." ifadelerini kullandı.

SÖZLEŞMESİNDE ÖZEL MADDE

Ayrıca Klopp’un sözleşmesinde gelecekte Almanya Milli Takımı’nın başına geçebilmesi için bir çıkış maddesi olduğu iddia edildi.

AhmetPolat Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - AhmetPolat

Editör Hakkında

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR