İspanya'da gündem Arda Güler! Gazeteci 'taraftar için işkence' deyip günah keçisi yaptı

Real Madrid forması giyen milli futbolcu Arda Güler için İspanya'da bu sabah çok sert bir yazı kaleme alındı. Yazıda yıldız isim açıkça taraftarın önüne atıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.03.2026 09:59 GÜNCELLEME 06.03.2026 10:19 AVRUPA LİGLERİ
İspanya'da gündem Arda Güler! Gazeteci 'taraftar için işkence' deyip günah keçisi yaptı
İspanya'da gündem Arda Güler! Gazeteci 'taraftar için işkence' deyip günah keçisi yaptı
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • Gazeteci Frederic Hermel, Arda Güler'i Real Madrid'de günah keçisi ilan ederek, taraftar için "işkence" olduğunu belirtti.
  • Hermel, Arda'nın teknik kapasitesinin umut verici olduğunu ancak büyük anlarda yeterli performansı gösteremediğini ifade etti.
  • Yazı, bazı İspanyol ve Türk taraftarların tepkisini çekti ve Arda'nın bu sezonki performansı 3 gol, 12 asist olarak kaydedildi.

Real Madrid forması giyen milli futbolcu Arda Güler için İspanya'da bu sabah çok sert bir yazı kaleme alındı. Yazıda yıldız isim açıkça taraftarın önüne atıldı.

Gazeteci Frederic Hermel, AS'taki köşesinde Arda Güler'le ilgili gündem olan ifadeler kullandı.

Hermel, takımda Arda Güler'i günah keçisi ilan etti ve açık açık da hedef gösterdi.

Gazeteci Frederic Hermel

"Artık Carlo Ancelotti’nin neden ondan hoşlanmadığını hepimiz anlıyoruz; mesele, Türk oyuncunun kendi ülkesinin basınında hocayı eleştirmesi değildi." diyerek yazısına başlayan Hermel, şunları kaydetti:

"Şimdi söyleyeceklerim hiç hoşuma gitmiyor. Çünkü böyle yetiştirilmedim ve elli yılı aşan hayatım boyunca her zaman olayların olumlu tarafını görmeye çalıştım. Ancak her gerçekçi Madrid taraftarı gibi ben de pazartesi günü Getafe karşısında oynanan o utanç verici maçtan sonra öfkemi yatıştıramadım. 

Fransız biyolog, etolog ve psikolog Henri Laborit’nin meşhur çalışmaları, insanın acı veren bir durum karşısında başka birine saldırarak rahatlayabildiğini ortaya koyuyor. Ben de şimdi bunu yapacağım ve kendime bir günah keçisi arayacağım. Kabul ediyorum, bu kolay bir yol. Ama elimde yalnızca bu köşe var, üç-dört tam sayfa değil. Bu yüzden Real Madrid forması giyen ve benim üzgün ve öfkeli görüşüme göre bu kulüpte oynamaması gereken tek bir futbolcuyu hedef göstereceğim.

Arda Güler

"ARDA TARAFTAR İÇİN İŞKENCE"

Arda Güler’den bahsetmek istiyorum. Artık Carlo Ancelotti’nin neden onu sevmediğini hepimiz anlıyoruz; bunun sebebi, Türk oyuncunun ülkesindeki basında teknik direktörünü eleştirmesi değildi. Bu futbolcu taraftar için adeta bir işkence." 

Hermel, İspanya'da kısa süre içerisinde viral olan yazısında Arda Güler ile ilgili  şunları da söyledi:

"Teknik kapasitesiyle sana bir umut veriyor, sonra ortadan kayboluyor. Harika bir hareket yapıyor, ardından siliniyor. Sana futbola dair yeniden bir heyecan vaat ediyor, sonra yüzüstü bırakıyor. Başta bunun gençliğinden ve uyum sürecinden kaynaklandığını düşünüyordum ama öyle değil. Bu çocuk bundan fazlasını veremiyor. O, ancak küçük anların futbolcusu olabilir; büyük anların değil. Sıradaki gelsin."

YAZISI BAZI İSPANYOL VE TÜRK TARAFTARLARIN TEPKİSİNİ ÇEKTİ


Frederic Hermel'in Arda Güler ile ilgili yazısı bazı Real Madrid ve Türk taraftarlarından tepki gördü. 

Sosyal medya platformu X'te Hermel'in Arda Güler'e abartılı bir şekilde yüklendiği ifade edildi. 

Değeri 90 milyon euro olan 21 yaşındaki Arda Güler, bu sezon Real Madrid'de 40 resmi maçta boy gösterdi. Milli yıldız, söz konusu karşılaşmalarda 3 gol 12 asistlik performansa imza attı.

Arda Güler'in Real Madrid'le 2029 yılına kadar mukavelesi bulunuyor.

Arda Güler

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 49 TÜMÜ
  • Misafir 8 dakika önce Şikayet Et
    tam teşis etmiş adam, eksiksiz katılıyorum
    Cevapla
  • Muhibbi 28 dakika önce Şikayet Et
    Arda Güler iyi bir futbolcu ama yazılanlara katılıyorum. Birden parlıyor ve saman alevi gibi sönüyor. Real topçusu maç sonuna kadar rakibi domine etmeli.
    Cevapla
  • Derzeit 33 dakika önce Şikayet Et
    Liverpoola gider Alonso ile birlikte,.
    Cevapla
  • Misafir 38 dakika önce Şikayet Et
    Ohaa adam tamda doğru olanı söylemiş arda için hatta az bile söylemiş
    Cevapla
  • Misafir55 40 dakika önce Şikayet Et
    Peki blengam veya rodrigo ile ilgili bir yorumları varmıymış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR