"Türk kızın katili göçmen olsaydı manşet olurdu"

Gizem Peker, Köln'de eski sevgilisi bir Alman tarafından bıçaklanarak yaşamını yitirdi. Alman medyası Peker’in ölümüne yeterince yer vermedi

ABONE OL
GİRİŞ 02.02.2016 09:29 GÜNCELLEME 02.02.2016 09:30 Avrupa
"Türk kızın katili göçmen olsaydı manşet olurdu"
"Türk kızın katili göçmen olsaydı manşet olurdu"

Yılbaşında çok sayıda kadının sığınmacıların tacizine uğradığı suçlamasıyla ülke gündemine oturan Almanya’nın Köln kentinde yine bir göçmen cinayeti yaşandı. Ancak bu kez kurban bir Türk, katil ise bir Alman oluncu haftalardır manşetlerinden sığınmacıları indirmeyen Alman basını olaya kayıtsız kaldı. Köln’de meydana gelen olayda Elazığlı olduğu belirtilen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Gizem Peker, 21 yaşındaki Alman eski sevgilisinin bıçaklaması sonucu yaşamını yitirdi. Gizem’in üniversiteden dönüşünü bekleyen saldırgan, saat 21.30 sıralarında Osthneim semtinde bıçakla saldırıya geçti. Gizem Peker, yardım istemeye vakit bulamadan Alman arkadışından ölümcül bıçak darbeleri aldı. Olay yerinden uzaklaşan eski sevgili Kalk semti polis merkezine giderek suçunu itiraf etti ve teslim oldu. Yaşamını yitiren Elazığlı genç kızın ailesi olayın şokunu yaşarken, Peker’in arkadaşları olayın gerçekleştiği yere bir buket çiçek bırakarak gözyaşı döktü.

Köln polisi, henüz olayın içeriği ile ilgili detaylı bilgi vermezken, soruşturmanın sürdüğünü açıkladı. Cinayet hakkında Alman basınında, Köln yerel basınının bile haber yapmaktan kaçındığı dikkat çekti. Sosyal medyada Gizem cinayetinde Alman basınının tavrı, “Katil göçmen olsaydı manşete çıkardı” sözleriyle eleştirildi.

YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • kisai 8 yıl önce Şikayet Et
    mesele; su ve su testisi meselesi, arada yol var...
    Cevapla
  • HakikatCI 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunu Turk sayan sizde kabahat!!!!
    Cevapla
  • Cengiz Göküzüm 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu tarihe not gecin
    Cevapla
  • zamansız 8 yıl önce Şikayet Et
    almanyanın her zamanki hali ! ! onlar alman normal böyle şeyler
    Cevapla
  • yunus 8 yıl önce Şikayet Et
    Kuranı bilseydi bunlar olmazdı..
    Cevapla
  • isa 8 yıl önce Şikayet Et
    geri kafalı boş insan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR