Fransa ve İngiltere'den Pakistan açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ve İngiltere Başbakanı Cameron, Pakistan'ın Lahor kentindeki bombalı terör saldırısını kınadılar

ABONE OL
GİRİŞ 28.03.2016 15:46 GÜNCELLEME 28.03.2016 15:46 Avrupa
Fransa ve İngiltere'den Pakistan açıklaması
Fransa ve İngiltere'den Pakistan açıklaması

Elysee Sarayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Hollande’ın terör saldırısı ile ilgili olarak Pakistan halkına ve yetkililerine dayanışma mesajı gönderdiği bildirildi.

Hollande, "Bu acılı günde Pakistan halkına ve yetkililerine dayanışma mesajı gönderirken ülkemizin dünyanın her yerinde terörle mücadelesinin kararlılıkla süreceğini hatırlatmak istiyorum." ifadesini kullandı.

Teröristlerin kendileri gibi olmayanları hedef alarak öldürdüğünü kaydeden Hollande, saldırıyı şiddette kınadığını bildirdi.

Sosyal paylaşım platformu Twitter üzerinden terör saldırısında aile fertlerini ve yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dileyen Cameron, “Elimizden gelen yardımı yapacağız.” dedi.

İngiltere’nin Dışişleri Bakanı Philip Hammond ise “masum sivilleri” hedef alan terör saldırısını sert bir şekilde kınadığını belirtti.

Hammond, "Pakistan hükümeti bu terör eylemlerini planlayan ve gerçekleştirenlerle mücadele ederken, hükümetle birlikte çalışmaya ve gereken desteği sunmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Pakistan’ın Pencap eyaletinin başkenti Lahor'da dün bir lunaparkta düzenlenen saldırıda 70 kişi hayatını kaybetmiş, 25'i ağır 340 kişi yaralanmıştı. Saldırının ardından ülkede 3 günlük yas ilan edilmiş, yerel medya, saldırıyı Pakistan Talibanı'na bağlı Cemaat-ul Ahrar grubunun üstlendiğini duyurmuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR