Fransa'dan 'Karabağ' açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Dağlık Karabağ'daki çatışmaları ''derin bir üzüntüyle'' karşıladığını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.04.2016 04:59 GÜNCELLEME 03.04.2016 04:59 Avrupa
Fransa'dan 'Karabağ' açıklaması
Fransa'dan 'Karabağ' açıklaması

Elysee Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ''Cumhurbaşkanı, Yukarı Karabağ'da sivillerin de içinde olduğu birçok kişinin ölümüne yol açan vahim  olayları üzüntüyle karşılamaktadır'' ifadelerine yer verildi.

Hollande'ın taraflara ölçülü davranarak en kısa zamanda ateşkes yapma  çağrısında bulunduğu açıklamada Ekim 2014'te Azerbaycan ve Ermenistan cumhurbaşkanlarının Elysee'de bir araya geldiği toplantıda barışçıl çözümden yana  taahhütlerini ortaya koydukları hatırlatıldı.

Açıklamada ayrıca çatışmaların 1994 yılında yapılan anlaşmanın  ardından gerçekleşen en ciddi olaylar olduğu belirtildi.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Minsk Grubu Dönem Başkanları,  bugün yaptıkları açıklamada, çatışmalarla ilgili taraflara ''Silahları durdurmaları ve cephede durumu istikrarlı hale getirecek bütün gerekli önlemleri almaları'' çağrısında bulunmuştu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise Ermeni  güçlerinin Azerbaycan mevzilerine açtığı ateş sonucunda çok sayıda sivilin  hayatını kaybettiği ve yaralandığı, 12 askerin şehit düştüğü bildirilmişti. Bir  Mi-24 helikopterinin Ermeni güçlerince düşürüldüğü, bir tankın ise patlayan mayın  nedeniyle kullanılamaz hale geldiği ifade edilmişti.

Azerbaycan'a  bağlı Dağlık Karabağ, 1991'de Ermenistan tarafından işgal edilmiş ve 1994'te  yapılan ateşkes anlaşması, çıkan gerginlikler sonucu bozulmuştu. 

YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Azerilere üzülmemiştir ermenilere üzülmüştür Yani üzülmüş gibi yapmıştır şeref yoksunu
    Cevapla
  • kilic 7 yıl önce Şikayet Et
    Üzüle bilirsiniz zafer çok yakın .yok öyle artık dişe dış kana kan zafer islamin olacak
    Cevapla
  • uyacak 7 yıl önce Şikayet Et
    ermenistan işgal altındaki karabağı terketmediği sürece barış olmaz. er yada geç orayı terketmek zorunda. bütün dünya bm kararlarına uymak zorunda. ermenistanda bm nin kararlarına uyacak ve karabağı terkedecek.
    Cevapla
  • Sadık Paralelsavar 7 yıl önce Şikayet Et
    Lan ermeni uşağı. Senin üzüntün geberen ermeni askerleri için. Bizi aptal mı sandın.
    Cevapla
  • ŞAMİLHAN 7 yıl önce Şikayet Et
    ermeniye gazı veren fransız şimdi ermeniler tokadı yiyince telaşlandı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR