Viyana Havalimanı’nda Türk yolcular perişan oldu

Avusturya’nın başkenti Viyana’daki Uluslararası Schwechat Havaalanı’nda çoğu Türk olan 49 yolcu mahsur bırakılarak bir skandal yaşandı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.09.2016 07:04 GÜNCELLEME 02.09.2016 09:03 Avrupa
Viyana Havalimanı’nda Türk yolcular perişan oldu
Viyana Havalimanı’nda Türk yolcular perişan oldu

İstanbul-Londra seferini yapan British Airlines firmasına ait yolcu uçağı, havada arıza yapması nedeniyle Viyana Havaalanı’na zorunlu iniş yaptı. Uçakta bulunan 249 yolcu bekleme salonunda uzun süre tutulduktan sonra, havayolu şirketinin belirlediği otellere yerleştirildi. Ancak çoğunluğu Türk olan 49 yolcu, Schengen vizesi olmadığı gerekçesiyle otellere gönderilmeyerek havaalanında mahsur bırakıldı.

YOLCULAR TEPKİ GÖSTERDİ

Aralarında yaşlı, hasta ve çocukların da bulunduğu yolcuların dar bir alanda tutulması tepkilere neden oldu. Yolculardan yaşlı bir kadının yüksek tansiyon nedeniyle fenalık geçirmesi sonucu sağlık ekipleri müdahale etti.

BÖHÜRLER: VİYANA POLİSİNİN YAPTIĞI KABUL EDİLEMEZ

Yolcular arasında bulunan AK Parti kurucu üyelerinden ve gazeteci Ayşe Böhürler olayın kabul edilemez olduğunu belirterek "Saatlerce havalimanında bekletildik. Birçok vatandaşımız Schengen vizesi olmadığı gerekçesiyle limandan dışarı çıkartılmadı. Viyana polisinin yaptığı kabul edilemez" dedi.

AVUSTURYA’DA YAŞAYAN VATANDAŞLAR HAVAALANINA GELDİ

Olayı sosyal medyadan öğrenen vatandaşlardan Bayram Özkan, havaalanına gelerek destek oldu. Özkan " Burada haksız ve lüzumsuz yere bekleme salonuna hapsedilen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için buraya geldim" dedi.

Viyana Başkonsolosluğu görevlileri de mağdur vatandaşlarımızı bekleme salonunda ziyaret ettiler. Havaalanı yetkilileri yolcuların sabah 08.35’te uçuşlarını yapabileceklerini söyledi.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 41 TÜMÜ
  • Namık 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar adolf hitlerin akrabaları kanları bozuk
    Cevapla
  • LAz 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen devlet olarak bu kansızların her yaptığına eyvallah dersen ve onun ülkesinin buraya geldiğinde kral gibi yaşatıp aman turist para getiriyor diye laf etmez bir şey demezzsen hiç bir şey olmaz. Dişe diş göze göz mantığı olmalı.. amanerde bizim hükümette bu cesaret.
    Cevapla
  • Prof 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar Men Dakka Dukka Yani Eden bulur / Çalma kapıyı çalarlar kapını. Bunu not aldık Yakında görüşürüz Atatürk Hava Limanında
    Cevapla
  • deli dumrul 7 yıl önce Şikayet Et
    Prof kardeşim. Bizimkiler hiç bir şey yapamaz aha da buraya yazıyorum.
    Cevapla
  • msf 7 yıl önce Şikayet Et
    viyana b.elçimiz ne iş yapar
    Cevapla
  • RUHİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Desenize yine giremedik... Biz bu viyana yı anca kuşatıyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR