Yunan bakandan kriz çıkaracak sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Lozan hakkındaki açıklamalarından rahatsız olan Yunanistan Milli Savunma Bakanı Kammenos, "Lozan’ı istemiyorsanız Sevr’e geri dönelim" diyerek tehdit etti.

ABONE OL
GİRİŞ 02.12.2016 09:51 GÜNCELLEME 02.12.2016 10:53 Avrupa
Yunan bakandan kriz çıkaracak sözler
Yunan bakandan kriz çıkaracak sözler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Bize Sevr’i gösterip Lozan’a razı ettiler’ diyerek mevcut anlaşmayı ve Türkiye’nin sınırlarını tartışmaya açmasına tepkiler sürüyor. Atina’dan bu kez, "Lozan’ı istemiyorsanız Sevr’e geri dönelim" karşılığı geldi.

Gazete Duvar'dan Nikolas Stelya'nın haberine göre Yunanistan Milli Savunma Bakanı ve hükümetin küçük ortağı Bağımsız Helenler’in lideri Panos Kammenos, Epir Bölgesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette “Uluslararası anlaşmaları sorgulama cüretini gösterenlere buradan bir mesaj göndermek istiyorum” diyerek şöyle konuştu:

“Türkiye sürekli şekilde gerçekleştirdiği açıklamalarla ortamı elektriklendirmeye çalışıyor. Bizim cevabımız ulusal egemenliğin savunulması, uluslararası hukuka ve anlaşmalarına saygı çerçevesinde verilmektedir. Erdoğan Lozan Anlaşması’nı feshetmek istiyorsa Sevr Anlaşması’na geri döneceğiz. Hepimizin anlaması gereken bir nokta var. Türk Silahlı Kuvvetlerinin kayıpları, darbe sonrası gücünü kaybetmesi, Suriye’deki bitmek bilmeyen yenilgileri anlamsız açıklamalar yapma durumunda bırakmıştır.”

NE OLMUŞTU

Muhtarlar toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz, Türk milletinin II. Kurtuluş Savaşı’dır. Birileri Lozan Anlaşması’nı zafer diye yutturmaya çalışıyor. O masaya oturanlar Lozan’ın hakkını veremediler” ifadelerini kullanmıştı. 

YUNANİSTAN’DAN TEPKİ

Erdoğan’ın konuşmasının ardından, anlaşmaya saygı duyulmasını talep eden Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, “Lozan Antlaşması ve tüm uluslararası hukuk, uygar dünyanın gerçekleri ve hiç kimse, buna Ankara da dahil, bunu inkar edemez. Herkes buna saygı göstermeli. Bu ne kadar acı verici görünse de” açıklamasında bulunmuştu.

YORUMLAR 152 TÜMÜ
  • mübarekinsan 7 yıl önce Şikayet Et
    yok biz osmanlıya geri dönüp selanik i köyümüz yapacağız
    Cevapla
  • Millet 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz türkler sizi tükürüğümüzle yeneriz akıllı olan adam olun Yunanlılar
    Cevapla
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Şu dünyada şamar yemediğimiz hiç kimse kalmadı
    Cevapla
  • Ali Veysel 7 yıl önce Şikayet Et
    Gün gelecek kuyruğunuzu sıkıştırıp kaçacak delik arayacaksınız. Kıbrısta katlettiğiniz yurttaşlarımızı unutmaadık. Siz zaten AB yi arkanızda zannediyor ondan ötüyorsunuz. Korkak sürüsü
    Cevapla
  • el cevap 7 yıl önce Şikayet Et
    kayıpları, darbe sonrası gücünü kaybetmesi,bitmek bilmeyen yenilgileri........ demek ordan bakınca öyle görüküyor ,dur sen ,REİS bir cevap verir herhalde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR