İtalya Başbakanı Renzi’den geri adım

İtalya'daki anayasa değişikliği referandumundan yenilgiyle çıkan ve istifa edeceğini açıklayan Başbakan Renzi’nin istifası, bütçenin parlamentoda onaylanması sonrasına kaldı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.12.2016 09:26 GÜNCELLEME 06.12.2016 09:27 Avrupa
İtalya Başbakanı Renzi’den geri adım
İtalya Başbakanı Renzi’den geri adım

İtalya’da Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, istifa edeceğini açıklayan Başbakan Matteo Renzi’den istifasını bütçenin parlamentoda onaylanması sonrasına bırakmasını istedi.

Ülkede dün yapılan anayasa değişikliği referandumundan ağır yenilgiyle çıkan ve bu nedenle istifa edeceğini açıklayan Başbakan Renzi, Cumhurbaşkanı Mattarella tarafından kabul edildi.

Yaklaşık 30 dakika süren görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Mattarella’nın ülkede dün yapılan anayasa değişikliği referandumundan aldığı sonuç nedeniyle hükümet görevine daha fazla devam edemeyeceği niyetini belirten Başbakan Renzi’den, parlamento çalışmalarında aksaklıklar ve riskler olmaması için bütçe onaylanana kadar istifasını ertelemesini istediği bildirildi.

İkili, sabah saatlerinde de bir görüşme gerçekleştirmişti.

RENZİ, BAKANLARLA BİR ARAYA GELDİ

Bu arada, Başbakan Renzi, Cumhurbaşkanına gitmeden önce başbakanlıkta kabinesini topladı ve bakanlarına çalışmalarında gösterdikleri ekip ruhundan ötürü teşekkür edip, istifa etme niyetinde olduğunu açıkladı.

İtalyan basını, haberi, “Renzi’nin istifası” donduruldu başlıklarıyla duyurdu. Basında yer alan yorumlarda da bütçenin cuma gününe kadar onaylanması durumunda devamında istifanın gelebileceği ifade edildi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR