İngiliz bakan: DAEŞ en kötüsüne hazırlanıyor

İngiltere Ulusal Güvenlik Bakanı Ben Wallace, son dakika açıklamasında terör örgütü DAEŞ'ın İngiltere'de bir kimyasal saldırı düzenlemek istediğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.01.2017 11:52 GÜNCELLEME 02.01.2017 11:52 Avrupa
İngiliz bakan: DAEŞ en kötüsüne hazırlanıyor
İngiliz bakan: DAEŞ en kötüsüne hazırlanıyor

İngiltere Ulusal Güvenlik Bakanı Ben Wallace, DAEŞ'ın ülkede kimyasal saldırı yapmak istediğini söyledi. Wallace, "DAEŞ 'herkesin en kötü korkusunu' gerçekleştirmek istiyor" dedi.

EĞER YAPABİLİRLERSE...

Suriye ve Irak'ta kimyasal silahlar kullanan örgütün bu yöntemi Avrupa'ya taşımak istediğini belirten Wallace, "DAEŞ'ın hırsı kitlesel ölümlere neden olacak saldırılar düzenlemek. Olabilecek en fazla sayıda kişinin zarar görmesini istiyorlar. Kimyasal silah kullanmak konusunda hiçbir ahlaki çekinceleri yok. Eğer yapabilirlerse, bunu bu ülkede yaparlar." dedi.

SURİYE VE IRAK'TA KULLANDILAR

İstanbul'da Reina'da düzenlenen yılbaşı kutlamasına yönelik saldırıdan önce Sunday Times'a bir röportaj veren İngiliz Bakan, "Suriye ve Irak'ta bu tip silahları kullandıklarını gördük ve onların Avrupa için olan arzusunu da görebiliyoruz. Böyle bir durumda sebep oldukları can kaybı rakamları, herkesin en korktuğu şekilde olabilir." ifadelerini kullandı.

HABERTÜRK

YORUMLAR 5
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    haha bu silahlari nasil kim veriyor enteresan yoksa amerikada yada ingilterede fabrikasi mi var...turkiye bile kimyasal silah uretemiyor.komik söylemler...
    Cevapla
  • Black Eagle 7 yıl önce Şikayet Et
    İt sahibini ısırmaz. Bu aciklamanin altinda bi'bit yenigi var. Bakalim ne cikacak.
    Cevapla
  • vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    bu ifadeden avrupanin o silahida yapmasina imkan verecegini anlayabiliriz
    Cevapla
  • Fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu dünyada müslümanların en büyük düşmanı ingilizlerdir
    Cevapla
  • Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Ingilizler sadece muslumanlarin degil tum dunyanin dusmanidir. Afrikali koleler yada hintliler in büyuk cogunlugu musluman degildi. Amerikada kirmizi ceketli ingilizler amerikaya saldirdiginda somurge olarak tutmak istediginde amerikada ispanyollar fransizlar vs. nin yaninda ingilizlerde vardi. Yani ingiliz ingilizede dusmandir. Ne yazik bizim KKTC de bu meymenetsizleri seven
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR