Giderayak Hollande'dan ırkçı Le Pen'e çelme

Çeşitli gazetelere mülakat veren Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, kendisine son görev olarak ırkçı lider Marine Le Pen'e seçimleri kazandırmamak olarak belirledi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.03.2017 12:29 GÜNCELLEME 06.03.2017 12:34 Avrupa
Giderayak Hollande'dan ırkçı Le Pen'e çelme
Giderayak Hollande'dan ırkçı Le Pen'e çelme

Fransa'da ilk turu 23 nisan'da gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimleri tartışmasına, mevcut Cumhurbaşkanı François Hollande da dahil oldu. Avrupa'nın çeşitli gazetelerine demeç veren Hollande, son görevinin aşırı sağcı aday Marine Le Pen'in cumhurbaşkanı seçilmesini önlemek olduğunu belirtti.

İçinde Fransız Le Monde gazetesinin de olduğu çeşitli Avrupa gazetelerine mülakat veren Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, aşırı sağcı Ulusal Parti (FN) lideri Marine Le Pen’in, ilk turu 23 nisan’da, ikinci turu ise 7 mayıs’ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanma tehlikesinin bulunduğunu belirtti.

'BU SEÇİMLER, AVRUPA'NIN DA GELECEĞİNİ BELİRLEYECEK'

​“Fransa, 23 nisan ve 7 mayıs’taki seçimlerin, sadece bizim ülkemizin kaderini değil Avrupa’nın geleceğini de belirleyeceğinin farkında. Çünkü, eğer Ulusal Cephe’nin adayı kazanırsa, hemen, Euro bölgesi ve hatta Avrupa Birliği’nden çıkış süreci için düğmeye basacak. Nerede olurlarsa olsunlar, tüm popülistlerin hedefi budur: Avrupa’dan çıkmak, dünyaya kapıları kapatmak ve gözetleme kuleleri tarafından savunulan sınırlar ve her çeşit bariyerle çevrili bir gelecek hayal etmek” diyen Hollande, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Son görevim, Fransa’nın böyle bir proje tarafından ikna edilememesi ve bu kadar ağır bir yükü taşımaması için elimden geleni yapmaktır.”

ANKET SONUÇLARI

Anketler, Le Pen’in ilk turu kazanma ihtimalinin yüksek olduğunu gösterirken, ikinci turda ise merkezin ve sağın adayları olan Emmanuel Macron ile François Fillon’dan birine yenileceğine işaret ediyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR