İtalya’daki “ölüm adası” Poveglia

Hakkında anlatılan onlarca hikayeden dolayı İtalya’daki Poveglia Adası yeryüzündeki en gizemli yerlerden biri.

ABONE OL
GİRİŞ 24.03.2017 10:13 GÜNCELLEME 24.03.2017 10:13 Avrupa
İtalya’daki “ölüm adası” Poveglia
İtalya’daki “ölüm adası” Poveglia

Veba hastalığının 16. yüzyılda İtalya’da yayılması ve bu hastalığın tedavisi mümkün olmayan ölümcül bir hastalık olması sebebiyle birçok ölüm vakası görülmüştür. Bu hastalık daha çok yayıldıktan sonra önlem amacıyla, ölüme terk edilen insanlar, İtalya’daki Poveglia Adası’na getirilmiş ve ada bir karantina bölgesine dönüştürülmüş.

ADADA AÇIK BEYİN AMELİYATLARI YAPILDI

Salgından dolayı ölen insanların cesetlerinin bir kısmı yakıldı, bir kısmı da toprağa gömüldü. 1960’lı yılların sonuna gelindiğinde, adadaki akıl hastanesi devamlılığını sürdürdü; ancak bu süreçte hastane doktorlarından biri hastalarını kobay olarak kullanıp, onların mental sorunlarını çözmek için açık beyin ameliyatları yapmaya başladı.

ADANIN DOKTORU HASTALARIN HAYALETLERİ TARAFINDAN ÇAN KULESİNDEN ATILDI

Bu sebeple adadaki hastalarına, çan kulesinde çeşitli işkenceler yaptığı söyleniyor. Sonunda ise doktor kendi akıl sağlığını yitirmiş. Anlatılan “hikayelere” göre doktor, ölen kişilerin hayaletlerini görür ve onlar tarafından çan kulesinden atılır.

ADAYA HİÇ KİMSE GİTMİYOR

160.000 kişinin ölümüne ev sahipliği yapan bu adaya, anlatılan hikayelerden dolayı balıkçılar dahi gitmek istemiyor. Adada son kalan kişiler, “gidin ve asla geri dönmeyin” diyen sesler duyduklarını ifade ediyorlar; ayrıca yine rivayetlere göre, yüzyıllar geçmesine rağmen, adanın yakınında çığlık sesleri ve adada kimse yaşamadığı halde çan sesleri duyulmakta. 2014 yılında ise adanın turizme açılması konusu uzun uzun tartışılmıştı.

YORUMLAR 1
  • 2durum 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür efsanelerin uydurulduğu mekanlar mafyaların çetelerin kaçakların barınakları oluyor genelde, bu ada hakkında da özellikle saçma sapan safsatalar uydurarak insanları uzak tutup rahat rahat işlerini görmeleri içindir büyük ihtimal, araştırılırsa ya organ mafyası ya uyuşturucu ticareti için durak noktası olduğu çıkar
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR