İsveç'ten 106 yaşındaki sığınmacı için flaş karar!

Göteborg Göçmen İdari Mahkemesi, dünyanın en yaşlı sığınmacısı olduğu tahmin edilen Afganistanlı Uzbek'in sınır dışı edilme kararını bozdu.

ABONE OL
GİRİŞ 05.10.2017 09:21 GÜNCELLEME 05.10.2017 09:21 Avrupa
İsveç'ten 106 yaşındaki sığınmacı için flaş karar!
İsveç'ten 106 yaşındaki sığınmacı için flaş karar!

İsveç'te mahkeme, dünyanın en yaşlı sığınmacısı olduğu tahmin edilen 106 yaşındaki Afgan Bibikhal Uzbek'in sınır dışı edilmesi kararını durdurdu.

13 AY GEÇİCİ OTURMA İZNİ

Göteborg Göçmen İdare Mahkemesi, Afgan sığınmacı Bibikhal Uzbek'in yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç olduğu gerekçesiyle sınır dışı edilmesine ilişkin kararı bozdu ve yaşlı kadına 13 ay geçici oturma izni verilmesine hükmetti.

"YAŞLI VE HASTA BİR KADININ SINIR DIŞI EDİLMESİ YANLIŞ"

İsveç devlet televizyonuna açıklama yapan Göteborg Göçmen İdari Mahkemesi üyesi Dick Hjort, ağır hasta ve oldukça yaşlı bir kadının sınır dışı edilmesinin yanlış olduğunu söyledi.

106 yaşındaki kadının sığınma talebi reddedildi!

13 AY SONRA TEKRAR BAŞVURU YAPABİLECEK

Uzbek'e geçici olarak 13 ay daha oturma izni verildiğini ifade eden Hjort, 13 ay sonra yaşlı kadının iki senelik yeni oturma izni için Göçmenler Bürosuna başvuru hakkı bulunduğunu belirtti.

SAVAŞTAN KAÇIP GELEN KADIN İÇİN SINIR DIŞI EDİLMESİ KARARLAŞTIRILMIŞTI

İsveç Göçmenlik Bürosu, dünyanın en yaşlı sığınmacısı olduğu sanılan 106 yaşındaki Afgan Bibikhal Uzbek'in sınır dışı edilmesine karar vermişti. Geçen sene savaştan kaçan Afgan kadın Uzbek, ailesiyle kaçak yollardan Hırvatistan'a ulaşmıştı. Hırvatistan polisi, Uzbek'in evraklarını incelediklerini ve yaşlı kadının 105 yaşında olduğunu tespit ettiklerini açıklamıştı. Yaşlı kadın Hırvatistan'dan sonra İsveç'e giderek sığınma talebinde bulunmuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Beter olsun... Turkiye gibi cennet vatan varken kafirlerden medet umuyorsa bter olsun. Kimse kusura bakmasın
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Al benden de bi okadar. Ne bu Avrupa aşkı anlamak mümkün değil. Bırakın giden gitsin avrupaya tutmayın yolda batarsa batsin botlar müdahale etmeyin. Turkiye daha ne yapsın arkadaş. Ezan cami vb herşey var sen hala git dövüldüğün sovuldugun yere ilginç. Gerçekten ilginç
    Cevapla
  • ElliSekiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne biçim yorum kardeş ? herkes Türkiyeye sığınacak diye bişey yok , Nine 106 yaşında biraz insaflı ve edepli yorum lütfen
    Cevapla
  • DAWN tiger 6 yıl önce Şikayet Et
    buraya gönderin lan insan bozmaları
    Cevapla
  • Ramo 6 yıl önce Şikayet Et
    Yere batsın batı medeniyeti ve hukuku. İçimizdeki batı hayranı manyaklar alın size erişeceğiniz son nokta...
    Cevapla
  • Eginli 6 yıl önce Şikayet Et
    Afganistanin bilmem ne koyunde dogmak, omru 106 yasina dek gun gunes, huzur ve baris gormeden, rahatlik gormeden gene vatanindan cook uzakta belkide ruhunu Allaha teslim etmek ve gene vatanindan cook uzakta bir yere gomulmek.. Isvece kizmak kufur etmek tamamda, o Afganistanin katir gibi inatci sozum ona muslumanlari, bumudur muslumanlik? Bumudur sizdeki iman? Kendi oz vataninizi bir inat yuzunden cehenneme cevirdiniz, bakin insanlarinizin, musluman kardeslerinizin haline. Bu kadinin elleri ahirette sizin girtlaginizda olursa nasil kendinizi kurtaracaksiniz? Acizane bir gurbetci kardesiniz olarak bu ninemizin halini iyi anliyorum.
    Cevapla
  • nevzat 6 yıl önce Şikayet Et
    Eğinli Afganistan dünyanın en zengin maden yataklarına sahip ,bu bile orasını emperyalistlerin karıştırdığının ispatı olduğuna yeter de artar bile. Bir kaç ta zavallı kullanılmaya elverişli serseri buldun mu işlem tamamdır. Fetö bizde başarılı olsaydı durumumuz sanki farklı mı olacaktı. Sonra da Endonezyalı bir Müslüman belki de senin söylediklerini bizim için söyleyecekti.
    Cevapla
  • dadasım 6 yıl önce Şikayet Et
    ne sacmalaşmışsın ne inadından bahsediyorsun. orada taliban denen terör örgütü yok mu.
    Cevapla
  • ben bakarım BOZKUŞ 6 yıl önce Şikayet Et
    yazıklaar olsun insanlığa..!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR