'Erdoğan sözünden dönmez, onunla anlaşın'

Lozan anlaşmasının güncellenmesi olayına değinen Yunan Dışişleri Bakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın esas kastettiği şeyin Türkiyenin doğu sınırları ile alakalı olduğunu belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 17.12.2017 12:59 GÜNCELLEME 17.12.2017 12:59 Avrupa
'Erdoğan sözünden dönmez, onunla anlaşın'
'Erdoğan sözünden dönmez, onunla anlaşın'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan ziyaretine ilişkin Yunan parlamentosuna bilgi veren Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Cumhurbaşkanı RecepTayip Erdoğan için övgü dolu sözler sarfetti.  

 


 

Yunan Parlamentosuna bilgi veren Yunan Dışişleri Bakanı, "Türk-Yunan ilişkilerini görüşmek, iki devletin barışçıl şekilde birlikte var olmasını inşa etmek istiyorsanız, bugün iktidarın merkezi Erdoğan'dır. Türkiye ile diyalog kurmaktan korkmuyoruz. Erdoğan, Türkiye'de sözüne güvenilir tek liderdir. Müzakerelerde kiminle görüşürseniz görüşün Erdoğan'dan başka sözünden dönmeyecek, üstlendiği yükümlülüklerden kaçınmayacak başka biri yoktur. İki devlet arasında yeni bir barış süreci başlatmak, Türk/Yunan ilişkilerini görüşmek istiyorsanız Erdoğan ile görüşerek, anlaşacaksınız'' dedi.
 
Lozan anlaşmasının güncellenmesi olayına da değinen Yunan Dışişileri Bakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konudaki esas kastettiği şeyin Türkiyenin doğu sınırları ile alakalı olduğunu belirtti.
 
Batı Trakya konusuna da değinen Nikos Kotzias, ''Erdoğan, Müslüman azınlığın içinde Pomak ve Romanların bulunduğunu da tanıdı'' dedi.

YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Önce Vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    Lozan'la ilgili bazı kısıtlamalar var mesala Boğazlar dan geçen yabancı gemilerden para alamıyoruz. Yabancı savaş gemileri gelişi güzel geçiyor. kimse bir şey demiyor. demek istediğim Lozan yeniden ele alınmalı taviz gibi görünen problemler kaldırılmalı 40 tane Araştırmacı seçilir. (10 siyasetçi, tarihçi., hukukçu vs.) Lozan ı bir masaya sererler ortaya bir şey konulursa geleceğimiz için daha iyi sonuç vereceğine inanıyorum. Yoksa Yunanlılar Lozanı bu şekliyle seve seve kabul ederler. Eski Türkiye Kalmadı kalmamalı. şartlar değişti...
    Cevapla
  • Atsız 6 yıl önce Şikayet Et
    Gel de bunu bizim CHP lilere anlat.
    Cevapla
  • sözün özü 6 yıl önce Şikayet Et
    yunanlı böyle diyorsa yanlış yoldayız demektir.
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    çuruk elmalarin içinde sağlamida vardir ,mert duşman el altindan iş çeviren duşmandan iyidir . Her yunani çuruk sanmayin
    Cevapla
  • KAPAK 6 yıl önce Şikayet Et
    En seçkin insanlar, sözünün eri olanlardır.
    Cevapla
  • uğur arslan 6 yıl önce Şikayet Et
    sözün özü .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR