Türkiye korkusu Yunanistan'a bunu yaptırdı!

Yunanistan’da, dün Başbakan Aleksis Çipras başkanlığında olağanüstü toplanan Savunma ve Dışişleri Konseyi (KYSEA) yaklaşık 1.2 milyar Euro karşılığında hava kuvvetlerindeki 85 adet F-16 savaş uçağının modernizasyonunu kararlaştırdı. Bu kararın alınamasında Ege’de son dönemde yaşanan gerginlik etkili oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 28.04.2018 17:32 GÜNCELLEME 28.04.2018 17:32 Avrupa
Türkiye korkusu Yunanistan'a bunu yaptırdı!
Türkiye korkusu Yunanistan'a bunu yaptırdı!

Savunma ve Dışişleri Konseyi (KYSEA) aylar süren müzakerelerden sonra ABD’nin nihai cevabını vermesi için Yunanistan’a 30 Nisan’a kadar süre tanıması üzerine, KYSEA haftasonu olmasına rağmen olağanüstü toplandı. Toplantıda, 85 uçağın F-16 VIPER modeline dönüştürülmeleri için nihai onay verilirken, taraflar arasında anlaşmazlık konusu olan peşinat ve taksitlerin nasıl ödeneceği konusunda bilgi verilmedi.

EGE’DEKİ KRİZ ETKİLİ OLDU

Edinilen bilgilere göre, Yunanistan ekonomik kriz içinde olmasına rağmen F-16’ların modernizasyonu amacıyla 50-80 milyon dolar peşinat ödemeyi, geri kalan parayı da 4 yıllık taksitlere bağlamayı kabul etti. Bu kararın alınmasında, Ege’de özellikle son dönemde yaşanan Türk-Yunan gerginliği de etkili oldu. Ekonomik kriz nedeniyle Yunanistan son yıllarda herhangi önemli bir silah siparişi yapmadı.

 

 

Modernizasyon için ilk F-16 uçağı ağustos başlarında ABD’ye gönderilecek. Her yıl 12 F-16 uçağın modernize edilmesi planlanıyor. Yunan Hava Kuvvetleri’nde toplam yaklaşık 125 adet F-16 savaş uçağı bulunuyor. 1980’li yılların sonlarında alınan yaklaşık 40 adet eski model F-16 uçağı modernizasyon programı dışında bırakıldı

KAYNAK : Hürriyet
YORUMLAR 38 TÜMÜ
  • erol/antalya 5 yıl önce Şikayet Et
    korkunun ecele faydası yok.
    Cevapla
  • ismail 5 yıl önce Şikayet Et
    o modernizasyon bitmeden inşallah biz jet yaparız
    Cevapla
  • Erkan 5 yıl önce Şikayet Et
    ve devami yunan kirizi zaten bu yuzden cikmisti
    Cevapla
  • ver mehteri 5 yıl önce Şikayet Et
    İyi de iyilik yapmış olduk keşke uçakları bozuk kalsaydı
    Cevapla
  • Ayaz 5 yıl önce Şikayet Et
    f16 block 70(viper) elimizdeki block 50+ lere göre daha gelişmiş özelliklere sahip.Havada çok daha fazla hedefi takip edip çok daha uzun mesafelerden kilitlenebilir.bu hali hazırda it dalaşında yunan pilotlara avantaj sağlar.f35 konusu çözülmeli ve tfx projesi olabildiğince hızlandırılmalıdır.hatta acil durumlar için Türkiye'ninde f16ları block 70e yükseltmesi planlanabilir.abdnin zaten bir amacıda buydu Türk-Yunan kapışmasından kar etmek.
    Cevapla
  • Sanane İsmimdem 5 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR