Almanya'dan Türk psikologa uyum ödülü

Almanya Neukölln belediyesinde psikolog olarak çalışan Kazım Erdoğan, çalışmalarından dolayı "Demokrasi ve Hoşgörü İttifakı" adlı derneğin ödülünü aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2011 18:14 GÜNCELLEME 23.05.2011 18:14 Avrupa
Almanya'dan Türk psikologa uyum ödülü
Almanya'dan Türk psikologa uyum ödülü

 Almanya'nın başkenti Berlin'in Neukölln ilçesinde çeşitli uyum projeleri yürüten ve Dünya Kültürler Evi'nde (Haus der Kulturen der Welt) düzenlenen ödül töreninde, Erdoğan'a 5 bin avroluk "Demokrasi ve Hoşgörü İttifakı Ödülü" Almanya İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Christoph Bergner tarafından verildi.

Bu ödül ile birlikte ''demokrasi ve hoşgörü elçisi'' de ilan edilen Erdoğan'ın, Neukölln ilçesinde kurduğu "Aufbruch Neukölln" ve "Bürgerstiftung Neukölln" dernekleri kapsamında Almanya'da "Türk Babalar Grubu" ile "Dil ve Okuma Haftası" adlı projeleri hayata geçirerek toplum için yaptığı çalışmalar nedeni ile ödüle layık görüldüğü belirtildi.

Bu ödülün kendisi için şimdiye kadar yaptığı fahri ve gönüllü çalışmalarının onurlandırılması anlamına geldiğini belirten Erdoğan, "Bu ödülü Neukölln ilçesinde yaşayan tüm güzel insanlar için aldım" dedi.

Almanya'da 35 yıldan beri yaşayan Erdoğan, konuşma yaptığı her yerde bir projeyi anlattığını ifade ederek, bu kez de "İletişim Zinciri" adlı projesinin tanıtımını yaptı.

Sorunların yüzde 90'ının iletişimsizlikten kaynaklandığını ifade eden Erdoğan, herkese haftada bir saat boyunca başka bir kişi ile konuşması çağrısında bulundu. Erdoğan, konuşulacak ortak dilin Almanca olacağını, böylelikle göçmen kökenlilerin de haftada en az beş yeni kelime Almanca öğrenebileceğini kaydetti.

Erdoğan, aldığı 5 bin avroluk para ödülünü, bu yıl içinde düzenleyeceği "Dil ve Okuma Haftası" için kullanacağını sözlerine ekledi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR