Hollanda İşçi Partisi liderini arıyor

Hollanda'da ana muhalefetteki İşçi Partisi (PvdA) Job Cohen'in istifasıyla boşalan koltuk için Türk kökenli milletvekili Nebahat Albayrak da aday olduğu seçim başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.03.2012 14:36 GÜNCELLEME 07.03.2012 14:36 Avrupa
Hollanda İşçi Partisi liderini arıyor
Hollanda İşçi Partisi liderini arıyor

Hollanda'da ana muhalefetteki İşçi Partisi (PvdA) Job Cohen'in istifasıyla boşalan koltuğa yeni lider arıyor. Türk kökenli milletvekili Nebahat Albayrak'ın da aday olduğu yarışmada yeni lideri parti üyelerinin oyları belirleyecek.

Bu çerçevede 55 bin parti üyesinin posta ya da internet yoluyla oy verme işlemi bugün başladı. 14 Mart Çarşamba günü sona erecek oy verme işleminden sonra 17 Mart'ta yeni liderin göreve gelmesi bekleniyor. Parti meclis grubu daha önce yaptığı açıklamada, yeni liderin belirlenmesinde üyelerin tercihlerinin belirleyici olacağını bildirmişti.

Ülkenin en büyük ikinci partisi konumundaki PvdA'da Albayrak'ın yanı sıra milletvekilleri Martijn van Dam, Diederik Samsom, Ronald Plasterk ve Lutz Jacobi liderlik için yarışıyor. Farklı kamuoyu yoklamalarına göre beş aday arasında şansı en yüksek olanın Diederik Samsom olduğu belirtiliyor.

Genel başkan ile lider farklı

Hollanda'daki siyasi partilerde genel başkan ile parti lideri farklı isimlerden oluşuyor. Genel başkan daha çok partinin bürokratik işlemlerini yürütürken, aynı zamanda meclis grup başkanı olan lider ise daha çok siyasi konulardan sorumlu.

Kıyasıya yarışan beş aday şimdiye kadar ülkenin farklı bölgelerinde düzenlenen çok sayıda tartışma programlarında kozlarını paylaştı.

Albayrak kampanyasına devam ediyor

Bu arada adaylar arasında yer alan milletvekili Nebahat Albayrak da kampanya çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bir yandan parti tarafından organize edilen programlara katılan Albayrak, diğer yandan hazırladığı kısa bir filmi internette yayımladı.

Albayrak, "Rotterdam'da büyüdüm, babam iskele işçisiydi" diye başlayan kısa filmde, üyelerden kendisine oy vermelerini istiyor.

1998 yılından bu yana meclise seçilme başarısı gösteren 43 yaşındaki Albayrak, 2007-2010 yılları arasında iktidarda bulunan koalisyon hükümetinde Adalet Bakanlığı Müsteşarı görevi yapmıştı.

Sivas doğumlu Nebahat Albayrak, evli ve bir çocuk sahibi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR