Yeni Zelanda Başbakanı Key istifa etti

Yeni Zelanda Başbakanı John Key, parlamentoda yaptığı konuşmada, 2008'den bu yana yürüttüğü başbakanlık görevinden istifa ettiğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 05.12.2016 11:00 GÜNCELLEME 05.12.2016 11:00 Avustralya
Yeni Zelanda Başbakanı Key istifa etti
Yeni Zelanda Başbakanı Key istifa etti

"Verebileceğim her şeyi verdim" diyen Yeni Zelanda Başbakanı Key, bir dönem daha başbakanlık yapamayacağını hissettiğini ifade etti.

Aldığı kararın şimdiye kadarkilerin en zoru olduğunu vurgulayan Key, "Gitmek için doğru zaman olduğunu hissediyorum" diye konuştu.

Key, kendisinden sonra partinin başına kim seçilerse seçilsin destekleyeceğini kaydetti.

YENİ ZELANDA’YA HİZMET ETTİ

İstifayı sosyal medya hesabından değerlendiren ana muhalefetteki İşçi Partisi Genel Başkanı Andrew Little, "John Key, Yani Zelanda'ya özveriyle ve cömertçe hizmet etti. Ona ve ailesine gelecek için en iyisini diliyorum" ifadelerini kullandı.

Yeni Zelanda Ulusal Parti Genel Başkanı John Key, Kasım 2008'deki genel seçimleri kazanarak, ülkenin 38. başbakanı olmuştu. Auckland kentinde 1961 yılında doğan Key, evli ve 2 çocuk babası.

Key'in istifasıyla boşalan Ulusal Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık için 12 Aralık'ta parti içinde seçim yapılması bekleniyor. Parti liderliği için yapılacak seçimde, Başbakan Yardımcısı Bill English'in ismi öne çıkıyor.

Yeni Zelanda'da gelecek genel seçimin ise Kasım 2017'den önce yapılması gerekiyor.

Avustralya Yeni Zelanda Başbakanı'nın istifasını "kayıp" olarak görüyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR