Yeni Zelanda'nın yeni başbakanı seçildi

Bill English, iktidardaki Ulusal Parti içinde yapılan oylama sonucunda ülkenin 39. başbakanı oldu. English, milletvekillerinin oylarıyla Yeni Zelanda'nın 39. başbakanı oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 12.12.2016 10:12 GÜNCELLEME 12.12.2016 10:12 Avustralya
Yeni Zelanda'nın yeni başbakanı seçildi
Yeni Zelanda'nın yeni başbakanı seçildi

Yeni Zelanda Başbakanı John Key'in istifasının ardından Ulusal Parti içinde yapılan oylamada başbakanlığa 54 yaşındaki Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Bill English seçildi.

Ülkede başbakanlığı 2008 yılından bu yana sürdüren Key'in geçen hafta başında ani istifasının üzerine iktidardaki Ulusal Parti içinde ülkenin yeni başbakanını belirlemek için oylamaya gidildi.

Polis Bakanı Judith Collins ve Sağlık Bakanı Jonathan Coleman'ın adaylıktan çekilmesi üzerine parti liderliği ve başbakanlığa tek aday olarak giren Bill English, milletvekillerinin oylarıyla Yeni Zelanda'nın 39. başbakanı oldu.

Bill English'in yardımcılığını ise daha önce Ulsal Parti Genel Başkan Yardımcılığı, İklim Değişikliği, Devlet Hizmetleri, Sosyal Konutlar Bakanlığı görevlerini yürüten Paula Bennett yapacak. İkilinin bugün Yeni Zelanda Genel Valisi Patsy Reddy’nin huzurunda yemin ederek göreve başlaması bekleniyor.

Yeni Zelanda'da 2008'den bu yana iktidarda bulunan Ulusal Partinin, 2001-2003 yıllarında liderliğini yapan Bill English, 1990'daki seçimlerde Wallace bölgesinden parlamentoya girdi. Evli ve 6 çocuk babası English, John Key hükümetinde 2008'den beri Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı görevini yürütüyordu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR