Avustralya'da dehşet: Ölü sayısı 4'e yükseldi

Avustralya'nın Melbourne kentinde bir sürücü aracını kasten yayaların üzerine sürdü. Nice ve Berlin saldırılarını akıllara getiren olayda 4 kişi hayatını kaybetti.

ABONE OL
GİRİŞ 20.01.2017 09:24 GÜNCELLEME 20.01.2017 14:04 Avustralya
Avustralya'da dehşet: Ölü sayısı 4'e yükseldi
Avustralya'da dehşet: Ölü sayısı 4'e yükseldi

Saldırının Melbourne'ın en işlek Bourke ve Queen caddelerinin bağlantı noktasında yerel saatle 14:00’de yaşandığı belirtildi.

Victoria eyaletinden üst düzey polis yetkilisi Sutart Bateson, “olayın terör saldırısı olduğunu tahmin etmediklerini” ifade etti. Bateson, gazetecilere yaptığı açıklamada, “sürücünün aracı kasten kalabalığın arasında sürdüğünü” belirtti. Avustralya’yı şok eden olayda yaklaşık 20 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

NICE VE BERLIN SALDIRILARINI HATIRLATTI

Temmuz 2016’da Fransa’nın gözde tatil kenti Nice’te Bastille Günü kutlamaları, saldırıya hedef olmuştu. Beyaz bir kamyonla insanların arasına dalan saldırgan, kutlamaların sürdüğü Promenade des Anglais Caddesi’nde kalabalığın arasına girmişti. Saldırıda 84 kişi hayatını kaybetmişti.

Aralık 2016’da Almanya’nın başkenti Berlin, Nice’te yaşanan saldırıda bir benzerine sahne oldu. Anis Amri adlı DAEŞ'li terörist, Noel için kurulan pazara TIR’la dalmıştı. 12 kişi hayatını kaybetmiş, 50 kişide yaralanmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR