Saçınıza bunları yapmayın!

Kadınlar saçlarının bakımlarına her zaman özen gösterir. Aslında basit bir iki tüyo ile saçlarınızın sağlığını koruyabilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 19.04.2016 13:17 GÜNCELLEME 19.04.2016 13:17 Bakım
Saçınıza bunları yapmayın!
Saçınıza bunları yapmayın!

Saçlarınız için iyi olduğunu düşünerek yaptığınız, önemsizmiş gibi görünen ama büyük sorunlara neden olan hatalar saçlarınızı yıpratır.

Saç fırçanızı temizleyin

Saçlarınızı taradıktan sonra fırçanızda kalan saçlar, mikrop ve bakterilerin çoğalmasına neden olur. Bu mikroplar saçlarınıza geçer ve saçlarınızın sağlığını yitirmesine, yıpranmasına neden olur. Ayda bir kere bile olsa saç tarağınızı temizleyin. Fırçanızda kalan saçları toplayarak bir kaç dakika soğuk suyun altında tutun.

Aşırı sıcağa maruz bırakmayın

Bazen saçlarınıza şekil vermek için kullandığınız saç kurutma makineleri, maşalar, saç düzleştiricileri aşırı sıcak olduğunda saçlarınızın daha çabuk yıpranmasına neden olur. Bu yüzden bu tür makineleri kullanacağınız zaman mutlaka ısısını ılık konuma getirin.

Saç kırıklarınızı mutlaka aldırın

Saçlarınızda bulunan saç kırıkları, saçınızın uzamasını engeller. Ayrıca saçlarınızın sağlıksız görünmesine sebep olur. Belirli dönemlerde saçlarınızın uçlarındaki kırıkları aldırın.

Saçlarınızda kullandığınız spreylere dikkat edin

Saçlarınıza şekil vermek için kullandığınız jöle, sprey, köpük gibi maddeleri çok fazla kullanmayın. Bu ürünler saçlarınızın daha çabuk yıpranmasına yol açar. Eğer kullanmaktan vazgeçemiyorsanız, hiç değilse saçlarınızın dibine sürmeyin. Mutlaka uçlarına uygulayın.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR