3 adımda tırnak bakımı nasıl yapılır?

Tırnak bakımı oldukça basit ve zaman almayan uygulamalarla yapılabilir.

ABONE OL
GİRİŞ 15.11.2016 14:31 GÜNCELLEME 15.11.2016 14:31 Bakım
3 adımda tırnak bakımı nasıl yapılır?
3 adımda tırnak bakımı nasıl yapılır?

Tırnak bakımı bütün insanların temel bakım ihtiyaçlarından biri olan tırnak kesme işlemi ile başlamaktadır.

İşte aşama aşama tırnak bakımı...

1.Aşama: Tırnak kesimi

Tırnaklarınızın çatlamadan zarar görmeden kesilmesini istiyorsanız duştan sonra kesebilirsiniz. Sıcak suyun altında iyice yumuşayan tırnaklarınız rahatça kesilecektir. Tercihinize göre düzde kesebilirsiniz. Tırnaklarınızı kestikten sonra törpü ile düzeltmeler yapın ve sonrasında kalıntıları gidermek için yıkayın. Yıkadıktan sonra yaptığınız tırnak bakımı daha net bir şekilde gözükecektir.

2.Aşama: Tırnak törpüleme

Tırnak kesme uygulamasını anlatırken tırnaklarınızı kestikten sonra törpü yapın demiştik. Eğer tırnak bakımı işleminde vazelin uygulamasını yapacaksanız törpü işlemini sonraya bırakın ve tırnaklarınızı kestikten sonra sadece vazelin uygulamasını yapın. Sürdüğünüz güllü vazelin tırnaklarınızı ve çevresini iyice yumuşatıp emildikten sonra törpülemeye başlayabilirsiniz. Törpüleme işlemini yaparken önce tırnaklarınızın küt mü yoksa oval mi olması gerektiğine karar verin. Buna en başta dediğimiz gibi kesim işleminde de dikkat etmeniz gerekiyor. Tırnak bakımı yaparken küt tırnağı ovale çevirmek biraz daha zor olsa da oval tırnağı küt tırnağa çevirmek çok daha kolaydır.

3.Aşama: Katikül temizliği

Aslında tırnak bakımı için kesilmemesi gerekilen kütiküller, tırnağı enfeksiyonlardan koruyan bir yapıdır. Görüntü açısından sizi rahatsız ettiği için kesmek istiyorsanız önce tırnaklarınızı nemlendiricilerle nemlendirin ve sonrasında kütiküllerinizi temizleyin. 
 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR