Gliserin saça nasıl uygulanır?

Kozmetik sektöründe uzun bir süredir büyük öneme sahip olan Gliserinin saça uygulanması ve faydalarını belirtmeden önce Gliserin’i biraz daha yakından tanımakta yarar vardır.

ABONE OL
GİRİŞ 07.02.2017 12:17 GÜNCELLEME 07.02.2017 12:17 Bakım
Gliserin saça nasıl uygulanır?
Gliserin saça nasıl uygulanır?

Gliserin, basit şekilde anlatmak gerekirse Bir Hidrosialkol türevidir  yani, su ve alkolle karışabilir, diğer bir şekilde anlatmak gerekirse en bilinen özelliği suyu tutma özelliği bulunmasıdır. Bu nedenle Kozmetik sektöründe el ve yüz kremleri başta olmak üzere, Ruj, fondöten vb. ürünlerde de bulunmaktadır. Bu ürünlerde yaygın olarak kullanılmasının bir nedeni de şekerli bir tadı ve hoş bir kokusu olmasıdır.

KİMLER GLİSERİNİ SAÇLARINDA KULLANMALIDIR?

Bahsettiğim gibi Gliserinin en büyük özelliği suyu bünyesinde tutabilmesidir, Bu nedenle kuru saçlara sahip kişilerin kullanması, düzenli kullanım sonrası büyük fayda sağlayacaktır. Normal saç tiplerine sahip kişilerinde bahar ve yaz dönemlerinde güneş ve sıcak etkisiyle oluşabilecek saçlardaki kurumaya, cansız görünüme karşı kullanmalarında fayda olacaktır.

 PEKİ GLİSERİN’İN SAÇA UYGULANMASI NE GİBİ FAYDALAR SAĞLAMAKTADIR?

Gliserin suyu bünyesinde tutabilmesi sayesinde nemli saçlara uygulandığında , saçta bulunan nemi hapseder, Saç yapısında bulundurduğu nem sayesinde, saç derisi ve kökleri daha hızlı beslenir, dış etkilere karşı daha iyi mücadele gösterir ve düzenli kullanımda saç bu yapıyı artık benimseyeceği için daha canlı, parlak ve hacimli saçlara sahip olunmasını sağlayacaktır.

GLİSERİN NASIL UYGULANMALIDIR ?

Öncelikle Nasıl uygulanmamalı?  Bu bilgi büyük önem arz etmektedir. Gliserin saf olarak kullanmak ve direk saça temas etmesi sürekli kullanımlarda yağlanma, deride pullanma, saçta ağırlaşma ,dökülmeler gibi olumsuz etkiler doğurabilmektedir. Bu nedenle Gliserin saça uygulanırken saçlarınızın nemli olmasına özen gösterilmelidir. Direk kuru ve kirli saça uygulanması durumunda da saçın dışarıdan nem almasını engelleyebilecektir, kirin saça hapsolmasına neden olacaktır bu nedenle saçlarda yağlanmayı, dökülmeleri hızlandırabilecektir.

En basit tarifi anlatmak gerekirse Gliserinin kimyasal yapısın incelediğimizde birebir oranda reaksiyon verdikleri bilinmektedir. Bu nedenle gliserini uygularken bir ölçek gliserin ile bir ölçek su karıştırarak solüsyon hazırlanır. Saçımızı kirden arındırmak için şampuanla temizlediğimiz saçımız nemliyken, hazırladığımız solüsyon saçın her yerine yayılarak uygulanır. Tabi çeşitli bitkilerle( papatya yağı, zeytin yağı,biberiye vb ) karıştırılan özel karışım tarifleri de bulunmaktadır.

7-10 günlük düzenli kullanımla birlikte kuru ve cansız yapıya sahip saç yapımız nemi bünyesinde tutacak yapıyı kazanacağı için daha canlı, çabuk uzayan, daha kolay şekil alan ve saça uygulanacak ısıl işlemlere daha dayanıklı bir saç yapısına sahip olacaksınız.

Gliserini rahatlıkla eczanelerde, çeşitli aktarlarda ve gelişen teknoloji ile internet üzerinden temin edilebilmektedir. Gliserin  alıp solüsyon haline getirmeye üşenenler için ise Gliserin oranı yüksek nemlendirici şampuanlar önerilebilir, ancak şampuanlarda bulunan gliserinin biraz daha sentetik yani yapay yollarla elde edilen bir ürün olduğunu hatırlatmakta fayda var.

YORUMLAR 3
  • turgay 3 yıl önce Şikayet Et
    art detoks şampuanları var bitkisel tavsiye ederim
    Cevapla
  • zulal 5 yıl önce Şikayet Et
    ben intense saf keratin kullanıyorum saçlarım gerçekten baştan değişti tavsiye ederim
    Cevapla
  • derya 7 yıl önce Şikayet Et
    eczanede rastladığım ve eczacının gözü kapalı tavsiye ettiği şampuan zigavus sarımsaklı arkadaşlar.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR