Vakti olmayan annelere basit güzellik önerileri

Bu yoğun hayatın içerisinde kendinize ayıracağınız kısa bir zamanla, daha bakımlı ve güzel görünebilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 20.04.2017 14:42 GÜNCELLEME 20.04.2017 14:42 Bakım
Vakti olmayan annelere basit güzellik önerileri
Vakti olmayan annelere basit güzellik önerileri

Özellikle yeni doğum yapmış bir anne, evine yeni gelmiş miniğe, vücudundaki ve hayatındaki değişime adapte olamaya çalışırken en çok kendini ihmal eder. İlk şaşkınlığı üzerinden attıktan sonraki süreçte ise yetememe/yetişememe problemleri ortaya çıkar. Çocuk beslenmeli, uyutulmalı, eğitilmeli, ağlayınca susturulmalı, hastalanınca başında beklenmeli… Bu liste uzayıp gider. Hemen peşinden evin işi, yemek, ütü çamaşır, temizlik derken karşımıza saçları alelade toplanmış, gözleri uykusuzluktan şişmiş, bir tişört ve bir pijamayla günlerini geçiren bir kadın çıkar. İster çalışan, ister evde bebeğine bakan bir anne olun, bu koşturma hep aynıdır. Bu durum, kadının eşinden önce kendini rahatsız eder. Çünkü kendine olan özgüveni gittikçe kaybolur. Oysa bu yoğun hayatın içerisinde kendinize ayıracağınız kısa bir zamanla, daha bakımlı ve güzel görünebilirsiniz. İşte kısa sürede, harika görünmenizi sağlayacak öneriler.

Saçlarınızın kesimine dikkat edin
Taranmadığında hatta yataktan kalktığınızda bile iyi görünecek bir model tercih edin. Şekil vermek için uğraşı gerektirmeyecek, sıkıcı olmayan bir saç şekli kurtarıcınız olacaktır.

İyi bir kapatıcı edinin
Yorgunluktan oluşan gözaltlarınızdaki halkaları, yüzünüzdeki yorgun ifadeyi kapatabilecek bir kapatıcı, gecenin yorgunluğunu saklamanız için birebir. Ten renginizden bir veya iki ton açık bir kapatıcıyla gözlerinize anında canlılık kazandırabilirsiniz.

Rimel sürün
Kirpiklerinizi uzatıp, dolgunlaştıracak bir rimel tercih edin. Ama rimeli uygulamadan önce kıvırmayı unutmayın. Kıvırıcınızı saç kurutma makinesiyle ısıtırsanız daha uzun süren bir etki yakalayabilirsiniz. Eğer bütçenize uygunsa ipek kirpik veya protez kirpik gibi bir uygulama tercih edip, uzun süre rimel uygulamaktan kurtulabilirsiniz.

'Manikür mü? O da ne!' demeyin
Son yaptırdığınız manikürün, her 2 günde bir üzerine şeffaf cila geçerek dayanmasını sağlayın. Renkli oje kullanmıyorsanız bile cila tırnaklarınızın parlamasını sağlar ve kırılmasını önler. Renkli oje kullanıyorsanız ise ojelerin aşınmasından kaçının.

Dış güzellik içerden başlar
Su için. Bol bol su içerek hem kendinizi iyi hissedecek hem de doğal olarak ışıltılı bir cilde sahip olacaksınız.

Her annenin dostu: Güneş gözlükleri
Bazı zamanlar bütün bunları yapmaya vaktiniz olmaz. Bu gibi durumlarda, büyük siyah çerçeveli bir gözlükle, yorgunluğunuzu kapatabilir, şık ve havalı görünebilirsiniz.

 

YORUMLAR 1
  • Teşekkürler 6 yıl önce Şikayet Et
    Kadınlar için yaygın olan Çok önemli bir konu ele almışsınız.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR