Sırbistan'dan tarihi Srebrenitsa özrü

Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, 1995 yılında 8 bin Müslüman erkeğin öldürüldüğü Srebrenitsa Soykırımı için özür diledi. Ancak Nikoliç olayı "soykırım" olarak nitelendirmedi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.04.2013 15:10 GÜNCELLEME 25.04.2013 17:09 Balkanlar
Sırbistan'dan tarihi Srebrenitsa özrü
Sırbistan'dan tarihi Srebrenitsa özrü

İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa kıtasında yaşanan en kanlı kıyım olan Srebrenitsa'yla ilgili olarak, Nikoliç, "Sırbistan'ın Srebrenitsa'da işlediği suç için diz çöküp af diliyorum" dedi.

Bosna ulusal televizyonuna röportaj veren Nikoliç, "Devletimiz ve halkımız adına herhangi bir birey tarafından işlenen suçlar için özür diliyorum" dedi.

Tamamı 7 Mayıs'ta yayınlanacak röportajın bazı kısımları sosyal paylaşım sitesi YouTube'da dünyaya sunuldu.

YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • ULYA00 11 yıl önce Şikayet Et
    soykırımdır. hala kabul etmek istemeseler de "tescilli" bir soykırımdır.!
    Cevapla
  • Nihat Özbudun 11 yıl önce Şikayet Et
    Tamam ama bi daha yapma!. Ya da : "Önemli diil, n'oolucak, hepi topu 8000 kişi, özüre değmez" mi diyeceğimizi sanıyor bu gözleri kararmış ölüm makinaları? İslam dini kuralları çerçevesinde her ölünün sahibinden helallık almadan (kan parası, af ya da kısas) özürler boştur.....
    Cevapla
  • Demos Kratos 11 yıl önce Şikayet Et
    TIMSAHIN GOZYASLARI...... Dunyada bugun hakki gozeten, haklinin yaninda olan bir sistem olsaydi eger (BM, NATO, AB veya ABD bunu kendine dert veya misyon edinseydi eger) Osmanli'nin Balkanlardaki yetimleri Bosna, Arnavutluk, Kosova, Sancak, Bati Trakya, Rodop, Dobruca'ya siz yan gozle bile bakamazdiniz. Osmanli gideli dunyada gucu yeten yetene. Rus abinize ve nankor, iki yuzlu Avrupa'nin yuksek!!! degerlerine ve insan haklari ilkelerine!!! sukredin siz. Roma-Germen Krali Sarlken'e esir dusen Fransa Krali Fransuva'yi kurtarmak icin 1526'da Mohac Seferine cikan Muhtesem Suleymanlar yok artik. Meydan cakallara kaldi nezamandir. Turkiye acilen toparlanmali, guclu ve ilkeli durusunu sergilemelidir. Sadece durusu ve nami bile 4-5 milyonluk Zirbistan'i urkutur, cakallari bagdan kacirmaya yeter. Onlar bizi dedelerinin uyruk acilarindan iyi tanirlar.
    Cevapla
  • mehmet 11 yıl önce Şikayet Et
    Eğer yer yüzünde mülümanlar zulme uğruyorsa. Kuran-ı Kerim yerine başka kaynakları din yapıp tefrikaya sebebiyet verenler ile islam birliği ve islam dirliğine engel olanlar Allah katında vebale ortaktır.
    Cevapla
  • ferhatekici 11 yıl önce Şikayet Et
    Özür yetmez . Sorumluları cezalandır , tazminatı öde , samimi isen . . .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR