Yerli uçağın sahibi ABD’de en zengin kadınlardan

TÜRKİYE’nin yerli uçaklarını üretecek Sierra Nevada Corporation (SNC) şirketinin Başkanı Eren Özmen Forbes'in ilk 50 kadın listesinde!

ABONE OL
GİRİŞ 06.06.2015 16:26 GÜNCELLEME 06.06.2015 16:26 Başarı Hikayeleri
Yerli uçağın sahibi ABD’de en zengin kadınlardan
Yerli uçağın sahibi ABD’de en zengin kadınlardan

TÜRKİYE’nin yerli uçakları TRJ-328 ve TRJ-628'i üretecek  Sierra Nevada Corporation (SNC) şirketinin Başkanı Eren Özmen, Dünyaca ünlü Forbes dergisinin hazırladığı 'Amerika’nın Servetini Yaratan 50 Kadın' listesinde 19'uncu sırada yer aldı. Eren Özmen, Türkiye'nin yerli uçak projesinde kullanılacak Alman Dornier 328 uçak firmasına da sahip.

Liste, Amerikalı veya uzun süreden bu yana Amerika’da yaşayan, servetlerini miras ya da aileleri yoluyla edinmeyip tamamen kendisi yaratmış kadınlar seçilerek oluşturuldu.

Amerika merkezli Sierra Nevada Corporation havacılık şirketinin sahibi olan ve şirketi eşi Fatih Özmen’le birlikte kuran Eren Özmen, listeye giren tek Türk oldu.

Nevada Üniversitesi’nde iş idaresi konusunda yüksek öğretimi bulunan ve söz konusu şirkette işe başlayan Eren Özmen, eşiyle birlikte çalıştıkları SNC’yi 1994 yılında satın aldı.

Özmen çifti şirketi çok büyüterek, ABD’nin 18 eyaletinde 15 teknoloji firmasının yanı sıra, Avrupa’da da organize olup kısa süre önce de Dornier 328 uçak firmasını satın aldı.

Yıllık 1,5 milyar dolarlık ciroya sahip şirket, Şubat ayında da İngiliz ve Alman merkezli “328 Support Services GmbH” şirketini de satın almışlardı. Şirket, böylelikle Dornier 328 uçaklarının tüm fikri mülkiyet haklarını da elde etmişti.

Özmen çifti ayrıca 'Dream Chaser' (Rüya Kovalayıcı) adını verdikleri, uzaya çıkabilen ve uçak gibi normal havaalanlarına inebilecek bir uzay gemisinin geliştirilmesiyle de uğraşıyor.

SIFIRDAN BAŞARI ÖYKÜSÜ 

Eren Özmen ve Fatih Özmen çifti, 35 yıldan daha uzun zaman önce kısıtlı imkânlarla başladıkları ABD serüvenlerinde sahibi oldukları SNC firması ile dünyanın sayılı savunma ve havacılık şirketleri arasına girdiler.

SNC Amerikan hükümeti tarafından yayınlanan devlet ihalelerinde iş alan kadınların sahip olduğu en büyük şirket sıralamasında birinci sırada yer aldı. The International Women Presidents' Organization, SNC'yi ayrıca Kuzey Amerika genelinde kadınların sahip olduğu en hızlı büyüyen 2 şirketten biri olarak açıkladı.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • mert efe 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu ucaklardan cok daha onemlisi ucaklarda kullanilan teknoloji patentleri. Bu ucak teknolojileri sayesinde 0'dan bulus yapip patent almaya gerek yok. Bu arge calismalari icin yillarca istikrarli calismalarin yurutulmesi ve mali destek gerekiyor. Satin alinan bu ucaklar ve sahip olduklari teknoloji patentleri sayesinde arge calismalarina 0'dan degil bu ucaklarin sahip olduklari teknolojilerden yola cikilarak devam edilecektir. Kisacasi Turkiye ne yaptigini cok iyi biliyor.
    Cevapla
  • basarb 9 yıl önce Şikayet Et
    Ustasini aramayan çırak usta olamaz
    Cevapla
  • mmt 9 yıl önce Şikayet Et
    oh be bu uçak olayında yerli bişeye rastladım abd vatandaşı ama olsun hiç değilse adı yerli
    Cevapla
  • gerçekten başarı öyküsü 9 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan firmasına Alman fabrikasında ürettirdiğimiz uçağı yerli diye yutturmak tabi ki de başarı öyküsü olur! Hem de büyük başarı!
    Cevapla
  • mhmt 9 yıl önce Şikayet Et
    muhendislik alt yapisi olusturulmadan hic bir uretim dunden bugune ha deyince olmaz. bunu vatandaslarimizin anlamasi zordur. en azindan mihendislik bilmeyenler icin. ulke olarak muhendislik tecrubemiz oldukca azdir. bir ucak yapabilmek icin bir cok muhendislik disiplininde tecrube gerekir. sonuc urunu olusturmak amacsa iyi bir organizasyonla olabilir ama bizim sabirla ve caliskanlikla bu yolda yurumemiz sarttir. belli bir birikimle her sey olacaktir. ama sabir ve calismakla.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR