1 milyon lira ve villayı reddetti
Doğayı bozmamak için, kendisine teklif edilen 1 milyon lira artı villa teklifini reddetti.
ABONE OLKocaeli'nin Kandıra ilçesinde 2 bin dönümlük alan üzerinde kurulacak GİOSB'nin imar planlarında yer alan 2,8 dönümlük arazisini satmamakta direnen Mürsel Yaylalı'nın, İdare Mahkemesi'ne açtığı davada, projenin iptaline karar verildi. Adı 'Kandıra Filozofu'na çıkan Yaylalı, "Herkesin paraya ihtiyacı var, benim de var. Herhangi bir zenginliğim de yok. Elektrikçilik mesleğiyle geçinen bir insanım ama her şeyin para olmadığına inanıyorum" dedi. GİOSB Bölge Müdürü Eroğlu ise "Teklifimizi 1 milyon liraya kadar yükselttik, deniz kenarından bahçeli ev önerdik fakat bunların hiçbirini kabul etmedi"
Kandıra ilçesinde 2 bin dönümlük alan üzerinde kurulacak Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (GİOSB) imar planlarında yer alan 2.8 dönümlük arazisini satmamakta direnen Mürsel Yaylalı'nın İdare Mahkemesi'ne açtığı davada, projenin iptali kararlaştırıldı.
Temyize gönderilen dosya Danıştay tarafından onanırsa yaklaşık 8 bin kişinin doğrudan istihdam edileceği ve yıllık 1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirecek OSB Projesi rafa kalkacak.
İstanbul'da yaşayan ve geçimini elektrikçilik yaparak sağlayan Mürsel Yaylalı, ailesiyle şehrin gürültüsünden uzaklaşıp, hafta sonlarını geçirebileceği doğa içinde bir ev yapmak için 2005 yılında Kandıra ilçesinden 2,8 dönümlük tarla olarak kullanılan boş bir arazi satın aldı. Arsanın etrafını kapatıp, 150 metrekarelik 2 katlı ev yaptıran ve bahçesine 600 ağaç diken Yaylalı, hafta sonlarını ve yaz tatillerini ailesiyle burada geçirmeye başladı.
Bu süre zarfında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi il geneli imar planlarını hazırlarken, üzerinde Yaylalı'nın evinin de bulunduğu 2 bin dönümlük alanı, bölgenin kalkınmasına katkı sağlaması amacıyla, bir Organize Sanayi Bölgesi kurulması için ayırdı. Bu değişiklik üzerine 60 yatırımcıyla kurulan GİOSB, 2 bin dönümlük alan üzerindeki parselleri kamulaştırmaya başladı.
GİOSB yönetimi, yerini satması için Yaylalı'ya 2008 yılında arsasının değeri kadar para teklif etti. Ancak Yaylalı, tarım alanlarına fabrika kurulmasına karşı olduğunu ve 600 ağaç diktiği arazisinden vazgeçmeyeceğini söyleyerek, olumsuz yanıt verdi. Yapılan görüşmelerden sonuç alamayan GİOSB yönetimi, 2011 yılında dava açtı. Yaylalı da idare mahkemesinde karşı dava açarak, hukuki süreci başlatmış oldu.
1 MİLYON LİRA, DENİZ KENARINDA VİLLA...
Dava sürecinin başlamasının ardından GİOSB yönetimi, Yaylalı'ya "1 milyon lira", "deniz kenarında villa" gibi çok sayıda teklif götürdü fakat Yaylalı'yı arsasını satmaya ikna edemedi. İki dosyayı birleştiren mahkeme, "GİOSB'nin istimlak yetkisi olmadığına" hükmederek yürütmeyi durdurma kararı verdi. Danıştay, yapılan itiraz üzerine davanın yeniden görülmesi için dosyayı mahkemeye iade etti.
Yeniden görülmeye başlanan davada mahkeme bu sefer, "kurulacak organize sanayi bölgesinin Namazgah Barajı'nın uzak mesafeli mutlak koruma havzası içerisinde olduğu" gerekçesiyle GİOSB Projesini tamamen iptal etti.
OSB kurulacak 2 bin dönümlük alanın, Mürsel Yaylalı'ya ait 2,8 dönümlük kısmı dışındaki tüm parsellerini 65 milyon lira karşılığında kamulaştıran GİOSB yönetimi, dosyanın Danıştay'dan dönmesini bekliyor.
-
Hüseyin 9 yıl önce Şikayet EtAllah akıl fikir versin..Satmayarakta kaç kişinin ekmeğine engel oluyor onunda farkında mı acaba?Doğaya çok aşıksa gelsin o parayla baska yerde 200 dönüm yer alsın..Beğen
-
Mehmet 9 yıl önce Şikayet EtSatma, her yer beton oldu. Orası yeşil kalsın...Beğen Toplam 3 beğeni
-
ilker 9 yıl önce Şikayet Etrakami arttirmak icin satmiyordur. bir tek o kaldiysa mali kiymete binmistirBeğen Toplam 3 beğeni
-
bilgiç 9 yıl önce Şikayet Etadamın arsası size ne lan ister satar ister yakarBeğen Toplam 4 beğeni
-
yorgun 9 yıl önce Şikayet Etcevreyi herkes korusun kollasin da lazim olan seylerde yerine yapilsin. Aksi halde cevreyle mi donecek bu ekonomi? Altin satamayacagi korkusuyla almanyanin manisadaki insanlari cevreci ettigi misal. eyri oturun dogru dusunun derim.Beğen Toplam 2 beğeni