Cedi Osman: Türkiye'ye gidemedim ama...

NBA'de Cleveland Cavaliers forması giyen milli basketbolcu Cedi Osman, Elazığ depremi için yaptığı yardım kampanyasıyla adından söz ettirirken gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.01.2020 14:44 GÜNCELLEME 29.01.2020 15:54 Basketbol
Cedi Osman: Türkiye'ye gidemedim ama...
Cedi Osman: Türkiye'ye gidemedim ama...

Elazığ ve Malatya'da yaşanan depremin mağdurları için yaptığı yardım kampanyasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cedi Osman, Türkiye'yi yakından takip ettiğini belirterek şunları söyledi:

 

 

"Haberleri takip eden birisiyim. Her sabah uyandığımda veya antrenmanlardan sonra Türkiye’de neler olduğunu öğrenmek için haberlere bakarım. O gün Elazığ ve Malatya’da yaşanan deprem sırasında yıkılan evlere ve etkilenen insanlara bakınca depremin korkunç şiddetini gördüm. Bu sebeple çok üzgün ve kötü hissettim ve hemen harekete geçmek istedim."

Diğer yandan, deprem sonrasında yardım etmek için Türkiye'ye gitmek istediğini ancak NBA'de devam eden yoğun sezon sebebiyle gidemediğini kaydeden Cedi Osman, "Türkiye'ye gidemedim ancak bir şekilde yardımım dokunmasını istedim. Bu aslında bir kampanya değildi. Sadece yurt dışında ve özellikle Amerika'da dikkati çekmek istedim." ifadelerini kullandı.

 

 

"Biz ülkemizi temsil ediyoruz"

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Cleveland Cavaliers forması giyen Cedi Osman, deprem mağdurlarına destek olmanın yanı sıra, farkındalık oluşturmak amacıyla NBA'yi platform olarak kullandığını ve yapmış olduğu bağış uygulamasıyla özellikle Amerika'da oldukça dikkati çektiğini ifade etti.

Özellikle Türkiye ve Amerika’dan çok sayıda olumlu dönüşler aldığını ve takım arkadaşı Larry Nance Jr. da dahil olmak üzere bir çok insanın yardım etmesinden son derece mutlu olduğunu vurgulayan Cedi, şöyle konuştu:

"Tabi bu konuda söylem olarak bir çok üzüldüğüm kısımlar da oldu ancak onlara takılmamak gerekir. Sonuçta ülkemize daha iyi nasıl layık olabilirim onun peşindeyim. Sonuç olarak bu kadar yardım toplayabildiğim için çok mutluyum. Umarım birazcıkta olsa bir gülümsemeye sebep olabilmişimdir."

"Kobe Bryant'ın ölümü bizleri çok üzdü"

Bununla birlikte ABD'li ünlü basketbolcu Kobe Bryant'ın helikopter kazasında hayatını kaybetmesine ilişkin duygularını da paylaşan Cedi Osman, haberi ilk aldığında şok olduğunu ve inanmak istemediğini ifade etti.

Cedi Osman, "Kendisinin ve ardından kızının ölüm haberini almak hepimizi çok üzdü. Ben şahsen tanışmasam da çok üzüldüm. Takım olarak da çok etkilendik çünkü takım içerisinde onunla oynayan oyuncularımız ve onu çalıştıran antrenörümüz var. Bütün NBA ve basketbol dünyası için üzücü bir durum." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Metin 4 yıl önce Şikayet Et
    tatilciler rahatsız oldu bu çocuktan
    Cevapla
  • Uruz bey 4 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler Cedi Osman.
    Cevapla
  • Emine Yılmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    İki kız eladım var.Eğer bir oğlum olsa senin gibi altın kalpli,yüce gönüllü,merhametli olsun isterdim..Yolun açık olsun.Rabbim işini gücünü rast getirsin güzel kalpli evladım..
    Cevapla
  • kemal pamuk 4 yıl önce Şikayet Et
    güzel adam...
    Cevapla
  • NesNes 4 yıl önce Şikayet Et
    Respekt...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR