Ergin Ataman'dan Larkin açıklaması

Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, THY Avrupa Ligi için düzenlenen medya gününde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.09.2020 22:56 GÜNCELLEME 16.09.2020 22:56 Basketbol
Ergin Ataman'dan Larkin açıklaması
Ergin Ataman'dan Larkin açıklaması

Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, sezona iddialı bir şekilde başladıklarını söyledi.

 

Tecrübeli başantrenör, lacivert-beyazlı takımın THY Avrupa Ligi için düzenlenen medya gününde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Video konferans yöntemiyle on-line olarak gerçekleştirilen medya gününde Ataman, THY Avrupa Ligi'ndeki hedefleri ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

 

Salgın nedeniyle tamamlanamayan geçen sezonun en iyi takımı olduklarını aktaran Ergin Ataman, "Geçen yılın lideri, çok iyi basketbol oynayan, üst üste galibiyet rekorları kıran bir takımı koruduğumuz için sezona iddialı başlıyoruz. Bu dönemde kadrolarında revizyon yapan, çok önemli transferler yapan takımlar oldu. CSKA Moskova çok önemli transferler yaptı. Armani Milano flaş transferler yaptı. Real Madrid ve Barcelona aynı seviyede. THY Avrupa Ligi'ne başlayan 18 takımdan 12'sinin sezona Dörtlü Final ve şampiyonluk hedefiyle girdiğini düşünüyorum." diye konuştu.

"Larkin'in Türk statüsünde başlatılmasını bekliyorum"

Ergin Ataman, daha önce Türk vatandaşlığına geçen ancak A Milli Basketbol Takımı'nda oynamadığı için sezona yabancı statüsünde başlaması gereken Shane Larkin'in Türk statüsünde başlatılmasını beklediklerini söyledi.

Larkin'in ay-yıldızlı formayı koronavirüs salgını nedeniyle milli maçların ertelenmesinden dolayı giyemediğini hatırlatan Ataman, "Larkin, hem Türk halkının hem de Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanımızın yoğun ilgisi ve bizzat katılımlarıyla geçen yıl Türk pasaportu aldı. Koronavirüs salgını nedeniyle olimpiyat elemeleri ertelendiği için milli takımımızda yer alamadı. Milli takımda maç oynamadığı için şu anda Türk statüsünde oynayamıyor. Sezona yabancı statüsünde başlarsa yeniden Türk statüsüne geçemiyor. Larkin'in Türk olma sürecinde bir takım maddi fedakarlıklar yapılması gerekiyordu. Bütün fedakarlıkları Anadolu Efes Kulübü yaptı. Türkiye'de liglerin iptal edilmesine neden olan bir ortamda Larkin'in Türk statüsünde başlatılmasını bekliyorum. Bu konuda Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulunun alacağı kararı merakla bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Avrupa Ligi geçen sene büyük bir talihsizlik yaşadı"

Tecrübeli başantrenör, Avrupa Ligi yönetiminin THY Avrupa Ligi'ni bu sezon her şartta tamamlaması gerektiğini belirtti.

THY Avrupa Ligi'nin geçen sezon koronavirüs nedeniyle tamamlanamadığını vurgulayan Ataman, "Avrupa Ligi geçen sene büyük bir talihsizlik yaşadı. Ne kadar kararlarının arkasında dursalar da ben Avrupa Ligi yöneticileri ve sezonun iptal kararını verenlerin çok da mutlu olmadığını sanıyorum. Avrupa Ligi'nin büyük bir fırsatı kaçırdığını düşünüyorum. Bu nedenle bu sezonu her şekilde oynatmak zorundalar. Avrupa'nın tüm büyük spor organizasyonları başladı. Avrupa Ligi, geçen sezonu sonlandıramadı, bu sezonu da başlatıp oynatamazsa inandırıcılığı kalmaz. Çok ciddi bir izleyici kitlesi var. Öyle olursa güvenilirliğini yitirir. Bu ligi oynayıp, sonlandırmak zorunda olduğunu Avrupa Ligi yönetiminin anladığını düşünüyorum." diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR