İspanyol basını: Türkler haksızlığa uğradı!

Euroleague'de deplasmanda Bayern Münih'e 80-79 mağlup olan Anadolu Efes'in aleyhine son 10 saniyede verilen kararlar İspanyol basınında yer aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.03.2021 15:06 GÜNCELLEME 20.03.2021 15:07 Basketbol
İspanyol basını: Türkler haksızlığa uğradı!
İspanyol basını: Türkler haksızlığa uğradı!

Turkish Airlines Euroleague'in 30'uncu haftasında Anadolu Efes, deplasmanda Bayern Münih'e konuk oldu. 8 maçlık galibiyet serisiyle Almanya'ya giden Anadolu Efes, galibiyet serisini devam ettirme parolasıyla çıktığı, çekişmeli geçen mücadeleden 80-79 mağlup ayrılarak hem galibiyet serisini noktalamış oldu hem de 2'nci sıradaki yerini kaybetti.

Mücadelenin son 10 saniyesinde Anadolu Efes'in aleyhine verilen kararlar ise dikkat çekti. Son 10 saniyeye 79-78 önde giren Anadolu Efes, Vasilije Micic'in Vladimir Lucic'e faulü sonrası 80-79 geriye düştü. Maçın son topunda ise Shane Larkin'in eline vurulması ve itilmesi es geçilerek faul çalınmaması üzerine ise Anadolu Efes, mücadeleden 80-79 mağlup ayrıldı.



MARCA: EFES'E ÇİFTE SOYGUN

İspanya'nın önde gelen spor gazetelerinden Marca, bu konuyu gündemine taşıdı. "Efes'e çifte soygun" başlığı ile paylaşılan haberde maçın son topunda Shane Larkin'in eline vuran Paul Zipser'in faulünün görülmemesinin Anadolu Efes için, bir tokat olduğu vurgulandı. 

Maçın ardından ise Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman da konuyla ilgili gelen bir soruya yanıt verdi. Pozisyonun hemen ardından hakemlere yaptığı itirazla ilgili konuşan Ataman, "Son on saniyede bana göre faul olmayan bir faul çalındı aleyhimize. Daha sonrasında Larkin’in pozisyonunda bence bir itme var. Kararlardan şikayetçi oldum ama hakemler böyle karar verdi. Buna saygı duymalıyız. Buna saygım var. Şikayetim oldu ama hakemlerle ilgili kötü hiçbir şey söylemedim. Sadece o pozisyonlar ile ilgili şikayetim oldu" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu maç Fenerbahçe ile olsaydı Engin Atamanı böyle centilmen göremezdiniz.
    Cevapla
  • MALKONYA 3 yıl önce Şikayet Et
    Hahahah birde tek kendisi begenmis yorumlarini oglum ne ergensin be konyaliiii
    Cevapla
  • Malkonya 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen mi anliyorsun konyali basket topu gördün mü la hiç
    Cevapla
  • Konyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeter be bi bitmediniz gitti. Basketbolun B sinden anlamayan şahıslar ergen ergen yorum yapıyor.
    Cevapla
  • Levrok 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu maglubiyet Fenerbahce icin iyi olmadi, belliki Gergin Ataman yenilmek istemis basindan beri.
    Cevapla
  • Karamanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Al sana bir ergen daha. Allah bilir puan tablosundan da haberin yoktur. Bu maçın Efes e zararı FB zararından çok daha fazla. Gergin gibi bir ifade kullanman zaten zeka seviyeni fazlasıyla gösteriyor...
    Cevapla
  • Ugur 3 yıl önce Şikayet Et
    Lobin yoksa her yerde sikinti
    Cevapla
  • Urfaaa 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkes biliyor ki efes o takımı 15-20 sayı farkla elini kolunu sallayarak yenerdi. Önce Efesli birkaç oyuncunun bilerek yaptıklarını düşündüpüm akıl almaz top kayıpları ve gereksiz faulleri sonrasında da hakemlerin çaldıkları kolay fauller maçı rakibe getirdi. Şu iddia denilen zıkkım spor müsabakalarından def edilmedikçe daha çok takımını satan oyuncu maçı katleden hakem vakalrına rastlarız.
    Cevapla
  • Konyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen bu kafayla Nasa'ya gitsene. Evrenin ve varoluşun gizemini şak diye bulursun. Akıl topağı (!)
    Cevapla
  • Kayapınarlı Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Engin Ataman.. Türkiyede olsa hakemlere, federasyona etmediğin hakaret kalmazdı, noldu avrupa konuşamıyon. Konuşaman tabii. Orda sesini kesiverirler demi
    Cevapla
  • Karamanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Haberde İspanya gazetelerinin; hakemlerin maçı Efes'den çaldığından bahsediyor. Senin gibi ne idüğü belirsizler neden bahsediyor. Kafatasının içinde saman balyası mı taşıyon
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR